Befutott végre az Android 13 Go Edition is

google android 13 go edition
Továbbra is egyszerű, de kifinomultabb kinézet jellemzi az Android 13 Go Edition
Vágólapra másolva!
Kinézet és biztonság terén is érdemi előrelépések történtek.
Vágólapra másolva!

Az Android 13 megszokott változatának augusztus közepi kiadását követően a Google végre elkészült a leggyengébb, cserébe legolcsóbb okostelefonokra szánt Go Edition különleges kiadásával is. A jeles alkalomból a cég felhívta a figyelmet, hogy a szoftver immáron öt éves múltra tekint vissza, jelenleg világszerte 250 millió mobilon fut valamelyik változata, a gazdaságilag elmaradott területeken élők tömegei számára teszi lehetővé a világhálóra való kapcsolódást.

Továbbra is egyszerű, de kifinomultabb kinézet jellemzi az Android 13 Go Edition Forrás: Google

Az Android 13 Go Edition fejlesztésekor alapvetően a megbízhatóság, a használhatóság, továbbá a testre szabhatóság javítása jelentette a fő célokat. Az új rendszer végre megkapta a Material You témázhatóságot, a beállított háttérkép alapján négyféle rendszerszintű színsémát generál le, amelyek között szabadon választhatnak a felhasználók. A kezdőképernyőt jobbra elhúzva elérhetővé vált a Google Discover hírfolyam is, ami kényelmes a szolgáltatást használók számára.

Nagy fejlesztések még, hogy az Android 13 Go Edition már támogatja a Google-rendszerfrissítéseket, így közvetlenül a cégtől is kaphat biztonsági és funkcionális javításokat, továbbá az Android 13 olyan újításai is megtalálhatóak benne, mint az értesítési engedélyek vagy a preferált nyelv beállíthatósága.

Az első Android 13 Go Edition rendszerrel előtelepített okostelefonok csak 2023-ban kerülnek piacra, kapcsolódó érdekességként ezek már kötelezően legalább 2 GB memóriával jönnek majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!