Elon Musk teljesen átalakítaná a Twittert, ultimátumot adott a dolgozóinak

Elon Musk, tesla, vezető
(FILES) In this file photo taken on April 11, 2022, Elon Musk, founder of SpaceX, speaks during the Satellite 2020 at the Washington Convention Center in Washington, DC. - Elon Musk faces a lawsuit filed May 25, 2022 accusing him of pushing down Twitter's stock price in order to either give himself an escape hatch from his $44 billion buyout bid, or room to negotiate a discount. The suit alleges the billionaire Tesla boss tweeted and made statements intended to create doubt about the deal, which has roiled the social media platform for weeks. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
Minden bizonnyal nem unalmas az élet a Twitternél, mióta a milliárdos Elon Musk átvette az irányítást. De úgy látszik, hogy a java még csak most jön.
Vágólapra másolva!

Miután Elon Musk két hét alatt kirúgta a Twitter alkalmazottainak több mint felét, most úgy látszik, hogy alapos átalakításokba kezdene. A cégvezető most ezzel kapcsolatban most egy e-mailt küldött szét a megmaradt munkavállalóknak, amiben túl sok konkrétumot nem emílt, pusztán annyit tesz egyértelművé, hogy meg akarja alkotni a Twitter 2.0-t, vagyis a közösségi médium egy egészen új verzióját.

Musk azt írja, hogy ez kemény menet lesz, ezért csak a legelszántabb alkalmazottak fogják bírni. Mint fogalmaz, hosszú és nagy intenzitású munkanapokra kell számítani, és mindenkitől kiemelkedő teljesítményt vár el.

Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Musk közölte, hogy a Twitter középpontjában a jövőben a mérnöki munka áll majd, és ugyan a termékmenedzsment és a dizájn továbbra is fontos, de a csapat túlnyomó részét azok alkotják majd, akik kiváló programkódot tudnak írni.

A cégvezető mindezzel kapcsolatban ultimátumot adott a dolgozóknak: csütörtök délután 5-ig van idejük gondolkodni, hogy elfogadják-e ezeket a feltételeket. Amennyiben nem, akkor felmondanak nekik és háromhavi végkielégítést kapnak.

Musk korábban már közölte, hogy a Twitternél vége az otthoni munkavégzés lehetőségének is (bizonyos kivételes esetektől eltekintve), így a jövőben mindenkinek be kell majd járnia az irodába.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!