Nagy csetepaté lesz idén a processzorok piacán

intel core processzor cpu alder lake
Intel Core processzor
Vágólapra másolva!
Az AMD és az Intel is óriási mértékben növelheti a termékei teljesítményét.
Vágólapra másolva!

A tavaly ősztől kezdve hullámokban bevezetni kezdett 12. generációs Intel Core processzorok kivették a szelet az évek óta diadalmenetben lévő AMD vitorlájából, minden fontos árkategóriában számottevően jobb teljesítményt kínálnak a rivális Ryzen modelleknél.

Intel Core processzor Forrás: Intel

A jelenlegi információk alapján úgy tűnik, hogy a következő generációs termékeivel mindkét vállalat ki fog tenni magáért, a már Zen 4 architektúrát használó AMD Ryzen 7000 család tagjai várhatóan képesek lesznek teljesítmény tekintetében befogni a konkurenciát, ráadásul az első modellek talán már a nyár környékén piacra kerülhetnek.

Mindeközben az Intel sem kíván ülni a babérjain, a Raptor Lake családba tartozó 13. generációs Core processzorai a Moore's Law is Dead forrásai szerint egyszálas teljesítményben 8-15%, míg többszálas teljesítményben 30-40% előrelépést hozhatnak. A rajtjuk hasonló lehet a jelenlegi Alder Lake családéhoz, az első asztali gépes modellek még a harmadik negyedévben piacra kerülhetnek.

Az AMD és az Intel hirtelen kiújult rivalizálása felettébb üdítő a fogyasztók számára, hiszen az eddig megszokottnál messze többet és jobbat kapnak majd a pénzükért cserébe.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!