Táblagépekre is jön a YouTube Shorts

youtube shorts
YouTube Shorts
Vágólapra másolva!
Az elkészítésükkor pedig részletek lesznek kölcsönvehetőek mások videóiból.
Vágólapra másolva!

Hamarosan minden fontos platformon elérhetőek lesznek a YouTube Shorts funkción keresztül megosztott rövid videók, az okostelefonos appokban és a böngészős felületen való felbukkanásukat követően az androidos táblagépeken és az iPadeken is tiszteletüket teszik. A fejleményben leginkább az a meglepő, hogy milyen sokat kellett várni a TikTok-szerű rövidek általános elérhetővé válására.

YouTube Shorts Forrás: YouTube

Mindeközben tartalomkészítőknek szánt újdonságot is bejelentett a Shorts kapcsán a YouTube, lehetővé fogja tenni a rövid mozgóképek készítése során a normál videókból vett tartalmak beszúrását, maximum 5 másodperc terjedelemben.

A YouTube-ra normál videókat feltöltők letilthatják a tartalmaik részleteinek ilyen jellegű felhasználását, továbbá a privátra állított vagy szerzői jogi figyelmeztetést kapott videók részletei sem lesznek beszúrhatóak a rövidekbe. A másoktól kölcsönvett videórészek lejátszásakor a nézők egy koppintással elindíthatják az eredeti videó lejátszását.

A beszúrási lehetőség elsőként az iOS-es mobilappban debütál majd a következő hetekben, az androidos társában csak valamikor az év későbbi részében válik elérhetővé.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről