A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

80 sebezhetőséget javított a Microsoft

windows update
Három aktívan kihasznált sérülékenységet is megszüntetnek a Windowsok 2023. februári hibajavításai
Vágólapra másolva!
Ezek közül három a Windowsokban lapulót már aktívan kihasználnak a kiberbűnözők.
Vágólapra másolva!

Kedd este elérhetővé váltak a Microsoft februári hibajavításai a támogatott Windowsokhoz és egyéb termékeihez. A szoftverek körébe a Windows 7 és a Windows 8.1 már nem tartoznak bele, januárban kapták meg az utolsó frissítéseiket, a használatukat biztonsági okból érdemes minél előbb befejezni.

Három aktívan kihasznált sérülékenységet is megszüntetnek a Windowsok 2023. februári hibajavításai Forrás: Origo

Az Edge böngészőhöz kiadottakkal együtt a vállalat összesen 80 sebezhetőséget szüntetett meg, ebből 9 kritikus, 66 fontos, 1 moderált, 2 alacsony, 2 pedig ismeretlen besorolást kapott. A Windowsokban három aktívan kihasznált, nulladik napi sérülékenységet foltozott a Microsoft, szokatlan módon az egyiket nem a Windows Update-en keresztül érkező összegző frissítésben javította a cég, hanem egy Microsoft Store programbolton keresztül elérhetővé tett appfrissítésen át.

Egyelőre nem érkeztek hírek arról, hogy a Microsoft februári hibajavító keddjén kiadott frissítések problémákat okoznának. Alapértelmezett beállítások mellett mindegyik mostani patch automatikusan települni fog egy-két napon belül a számítógépekre, de megsürgethető az installációjuk a Gépház alkalmazás Windows Update felületén, a Microsoft Store programbolt Könyvtár felületén, továbbá az Edge névjegyoldalán.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!