A GeForce RTX 4080 nyakán van az Apple M2 Ultra

apple mac pro videoszerkesztés vágás számítógép computer
A Mac Pro és Mac Studio asztali számítógépekben mutatkozik be az Apple M2 Ultra rendszerlapka
Vágólapra másolva!
Mellbevágó mérési eredmény érkezett a Geekbench mérőprogramból.
Vágólapra másolva!

Az WWDC egyik legkevesebb figyelmet kapott bejelentésének az asztali számítógépekbe szánt M2 Ultra rendszerlapka bizonyult, ez a Mac Studio és a Mac Pro termékekben válik elérhetővé a napokban. Az Apple szerint az előd M1 Ultrához képest a nyolc energiatakarékos és tizenhat teljesítmény-központú magból álló processzorrésze 20% extra teljesítményt kínál, míg a 64 helyett 76 magos grafikus vezérlője 30% pluszt képes felmutatni.

A Mac Pro és Mac Studio asztali számítógépekben mutatkozik be az Apple M2 Ultra rendszerlapka Forrás: Apple

Most a Geekbench jóvoltából befutottak a grafikus vezérlőjének első mérési eredményei, a Metal API-t használó teszteken 220 674 pontot kapott, ami csak olyan 10%-kal kevesebb az asztali számítógépes GeForce RTX 4080 videókártya 245 808 pontjához képest. További kontextusként az Apple M1 Ultra 150 407 pontot képes begyűjteni a mérésen.

Az eredmények részben azért meghökkentőek, mert az M2 Ultra videóvezérlője papíron 27 TFLOPS számítási teljesítményre képes, míg a GeForce esetében 48 TFLOPS az elméleti maximum. Az ehhez képest csak 10% körüli eltérés arra utal, hogy az Apple Metal programozási felület masszívan hatékonyabb hardverkihasználást tesz lehetővé.

Természetesen a Geekbench egy szintetikus mérőprogram, való életbeli munkaterhelések esetén, például grafikailag intenzív játékok futtatásakor már kiütközhet az elvárt különbség az Apple és az NVIDIA termékei között. Hamarosan fény derül az M2 Ultra valódi tudására, az új Mac Studio forgalmazása június 13-án kezdődik, így napokon belül befuthatnak a komoly összehasonlításokra lehetőséget adó információk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről