Itt a vég az Android 4.4 KitKat számára

Megállt a mobilok fejlődése, Samsung Galaxy s5
40227029. Barcelona.- La compańía Samsung presentó su último modelo de telefonía móvil, el Samsung Galaxy S5 durante el Congreso Mundial de Móviles de Barcelona. NOTIMEX/FOTO/ALBERT SALAMÉ/COR/SCI/
Vágólapra másolva!
Befejezte a támogatását a Google Play-szolgáltatások.
Vágólapra másolva!

Búcsúzik a 2013 októberének végén kiadott Android 4.4-től a Google, a Play-szolgáltatások 23.90.99-es verziója az utolsó, ami még támogatja azt. A kérdéses keretrendszer kulcsfontosságú funkciókat biztosít az androidos készülékeken, a támogatásának megszűnése miatt idővel egyre kevésbé működnek majd a telefonok Google által biztosított funkciói, például a Play Protect védelem.

A Samsung Galaxy S5 is Android 4.4-gyel került piacra még 2014-ben Forrás: NOTIMEX/Albert Salamé

A KitKat kódnévre keresztelt Android 4.4 jó eséllyel rengeteg magyar mobilozóban ébreszt nosztalgikus emlékeket, hiszen az idejében váltak általánossá az okostelefonok, sokak első készülékén ez a verzió, vagy valamelyik közeli testvére futott. Emellett a KitKat volt az utolsó Holo dizájnyelvet használó Android, a Lollipop kódnevű 5.0-val kezdődött meg az első generációs Material Designra való átállás.

A legutóbbi statisztikák alapján a KitKat halála keveseket fog ténylegesen érinteni, az aktívan használt androidos eszközök 1 százalékán sem fut már a rendszer. Az elavultsága miatt egyes népszerű alkalmazások már évekkel ezelőtt befejezték a támogatását, például a YouTube mobilapp sem futtatható rajta, a kitkates mobilokat használók kénytelenek böngészőn át nézni a videómegosztó tartalmait.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről