Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Derékba tört a botrányos gamer karrierje

Vágólapra másolva!
Titokban fiatalkorú lánnyal próbált találkát összehozni az influencer. Minden támogatója otthagyta.
Vágólapra másolva!

Utolérte a végzete az egyik legmegosztóbb videójátékos streamert, a Twitch élő közvetítéses szolgáltatás egyik volt alkalmazottja négy év után kitálalt, hogy miért tiltották ki örökre a Dr Disrespect néven ismert Herschel „Guy” Beahmet 2020-ban a szolgáltatásból. A kitiltás akkoriban nagy meglepetést keltett, a játékozása közben váltakozó mértékben bicskanyitogató figurát alakító férfi egykoron szinte a Twitch arcának számított.

dr disrespect herschel guy beahm
Nagyon valószínű, hogy a mostani botrány után nem lesz több dobása Dr Disrespectnek
Fotó: DrDisrespect / YouTube

A kitiltás okát eddig Dr Disrespect és a Twitch is titkolták, azonban Cody Conners jóvoltából a napokban kiborult a bili: a streamer szexuális jellegű, privát szöveges üzeneteket küldött egy fiatalkorú lánynak a Twitch Whispers funkción keresztül, a helyzetével visszaélve személyes találkozót próbált összehozni vele a TwitchCon rendezvényen.

A felesége megcsalása miatt korábban már botrányba keveredett Dr Disrespect először próbálta a szőnyeg alá söpörni a leleplezést, de mára beismerte, hogy egyes üzenetei talán túllépték a jó ízlés határát.

Ezzel együtt a férfi bejelentette, hogy átmenetileg felhagy a játékok közvetítésével és visszavonul a nyilvánosságtól. Közben megkezdődött a tőle való elhatárolódás: kitette a szűrét a saját játékfejlesztő cége, a megszokott arcok nem kívánnak többé szerepelni vele a streamekben, egyes rajongói kihajigálják a kukába a Dr Disrepect-jelmezeiket, és persze a San Francisco 49ers amerikaifutball-csapat sem kíván többé együtt dolgozni vele.

Rendkívül valószínű, hogy vége van Beahm karrierjének, a botrány miatt máris faképnél hagyták az üzleti partnerei, újakat pedig jó eséllyel akkor sem találna helyettük, ha szeretne.

Kapcsolódó érdekességként pár napja a Twitch ügyvezető igazgatója is kínos helyzetbe került, a szolgáltatás kísérleti mobilappjának demonstrálási kísérletekor nehezen talált olyan tartalmat a személyes feliratkozásai között, amelyik ne a testéből élő nyuszilánytól származott volna.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről