A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
19:00KézilabdaMagyarország-Franciaország

Elhalasztották az AMD Ryzen 9000 processzorok rajtját

amd ryzen processzor cpu gaming gamer
AMD Ryzen asztali számítógépes processzor
Fotó: AMD
Vágólapra másolva!
Nem sokkal, gondok adódtak egyes korai gyártású példányokkal.
Vágólapra másolva!

Nem mennek simán a dolgok az asztali számítógépes processzorok piacán. A hét elején az Intel hosszas szenvedést követően végre rájött, hogy miért instabilak az elmúlt két generációhoz tartozó Core i7 és Core i9 processzorai, továbbá mikor számíthatnak a gond megoldására a vásárlók.

amd ryzen processzor cpu
Az AMD Ryzen 9000 termékcsalád első körben piacra kerülő tagjainak specifikációi
Fotó: AMD

Most a rivális AMD-nél is történt egy minőségbiztosítási incidens, a vállalat egy-két héttel kénytelen volt elhalasztani a legújabb generációs, Ryzen 9000 szériás modellek piacra dobását. Eredetileg mind a négy első körös modell július 31-került volna piacra, azonban a cég minőségi problémákat tapasztalt a legkorábban legyártott modelleknél, így a boltokban való forgalmazásuk megkezdése előtt visszahívást rendelt el, később gyártottakkal cseréli ki a vevőkhöz kerülésük előtt az érintett hardvereket.

A gond miatt a Ryzen 7 9700X és a Ryzen 5 9600X forgalmazása augusztus 8-án kezdődik majd, a Ryzen 9 9950X és a Ryzen 9 9900X termékeké pedig augusztus 15-én veszi kezdetét.

A Ryzen 9000 szériába tartozó processzorok nagyon fontos termékek az AMD számára, ebben debütál a cég legújabb Zen 5 mikroarchitektúrája az asztali számítógépes piacon. Az új központi egységek processzormagjai órajelenként átlagosan 16%-kal több utasítást képesek végrehajtani a Zen 4-es elődeikhez képest, egyszálas és többszálas futtatói teljesítményben is minimum befűtenek majd a rivális Intel Core termékek talpa alá, hacsak nem lesznek erősebbek azoknál, és még az energiahatékonyságuk is jelentősen javult.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!