Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Csak kéttagú lesz a Galaxy S25 mobilcsalád?

samsung galaxy s24 ultra
A média munkatársai a Samsung Galaxy S24 Ultrát vizsgálják a bemutatóján
Fotó: Samsung
Vágólapra másolva!
Az információk alapján eltűnhet a széria középső modellje.
Vágólapra másolva!

Egyszerűsítheti a klasszikus formatervű csúcsmobiljainak kínálatát a Samsung, vetette fel az Android Headlines mobilos híroldal. A publikáció a különféle hitelesítéseket és jóváhagyásokat végző szervezetek nyilvános adatbázisaiban keresgélve jutott erre a sanda gyanúra, megkezdődött a mobilcsalád tagjaihoz a papírmunka intézése, ám eddig csak a legkisebb és legnagyobb modellek típusszámai tűntek fel a jegyzékekben, a középsőre utaló kódok nem.

A rendkívül szokatlan helyzet arra utal, hogy a jövő év elején három helyett csak két mobil érkezik, a Galaxy S25 és a Galaxy S25 Ultra kiadása van kilátásban. A helyzet nem meglepő, egyrészt a Galaxy Z Fold és Galaxy Z Flip kettéhajtható kijelzős készülékek átrendezték a gyártó prémium mobilkínálatát, másrészt pedig a Galaxy S termékcsalád három tagja közül mindig is a Plus modell volt a legnépszerűtlenebb, erre volt a messze legkisebb vevői kereslet.

samsung galaxy s24
A Galaxy S23 és a Galaxy S24 széria globális eladásai a megjelenésüket követő három hétben. A Galaxy S24-esekből 8%-kal több fogyott, de az S24 és az S24 Plus modellek az elődeikhez képest jobban fogytak, piaci részesedést vettek el a S24 Ultra modelltől 
Fotó: Counterpoint Research

A kereslet kapcsán további érdekesség, hogy a Counterpoint Research adatai alapján a globális forgalmazás első három hetében a Galaxy S24 Plus jóval erősebb eredményt ért el, mint ugyanezen periódusban a Galaxy S23 Plus: darabszámot tekintve 53 százalékkal több fogyott belőle, ráadásul potenciálisan beleehetett a Galaxy S24 Ultra eladásaiba.

Nem lenne meglepő, ha ennek nem örültek volna a Samsung illetékesei, bár az eladott S24-esek 52 százaléka még így is az Ultra modell volt, szemben az S23 széria esetében tapasztalt 57%-kal. A történethez hozzátartozik, hogy az S24 szériából ugyanazon idő alatt 8%-kal több fogyott, a ténylegesen eladott darabszám tekintetében csak 1%-ot vesztett az Ultra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről