A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Betiltja az elit magániskola az okostelefonozást

mobilozás tini fiatal lány tinédzser tizenéves okostelefon smartphone teen mobilnet böngészés közösségi média korlátlan
Fotó: Egor Myznik / Unsplash
Vágólapra másolva!
Kénytelenek lesznek beérni egy Nokia alapmobillal a kilencedikesek.
Vágólapra másolva!

Folytatódik a gyerekek okostelefonozása elleni hadjárat az Egyesült Királyságban. Az oktatási minisztérium februárban azt javasolta az iskoláknak, hogy tiltsák be vagy korlátozzák a területükön a mobilok használatát a diákok számára, mostanra pedig napirendre került az okostelefonozás teljes betiltása a 16 éven aluliak számára az országban.

A legújabb fejlemény az Eton College magániskola háza tájáról érkezett, a szeptemberben kezdődő tanévtől nem fogja megengedni a kilencedik osztályos diákok számára az okostelefonok használatát. Helyette egy Nokia márkájú alaptelefont kapnak az iskolától, a megérkezésükkor ebbe lesz áttéve a SIM-kártyájuk, hogy telefonálni az SMS-ezni azért tudjanak. Az iskola arra kéri a szülőket, hogy a kártya átrakása után vigyék haza a gyerekeik mobiljait.

A szülőknek adott tájékoztatásában az Eton azt írja, hogy az okostelefonok által lehetővé tett közösségépítési és információszerzési lehetőségek felelősségteljes használat mellett pozitívak, azonban kihívást jelent a gyerekek esetében a szocializációra gyakorolt negatív hatásuk és az eltúlzott használatuk, mindkettő mentális és fizikai problémákat okozhat.

A VI. Henrik angol király által 1440-ben alapított Eton Collage egy nemzetközileg ismert, elit magániskola. Az ország húsz miniszterelnöke – többek közt Boris Johnson és David Cameron – járta ki a falai között a középiskolát, de Vilmos és Harry hercegek, George Orwell író, a James Bondot létrehozott Ian Fleming, továbbá Eddie Redmayne Oscar-díjas színész is ennek az intézménynek a padjait koptatta. Az elvégzését követően a diákjai gyakran a legnevesebb egyetemeken folytatják a tanulmányaikat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!