Intelligenciateszttel lehet csak bérelni az elektromos rollereket

Vágólapra másolva!
Az elektromos robogó bérlése előtt mostantól intelligenciatesztet kell kitölteni Moszkvában és Oroszország egyes részein, ennek célja a felhasználó reakcióidejének az ellenőrzése. Ha megbukik, akkor is vezethet, de korlátozással.
Vágólapra másolva!

"Ez az újdonság este vagy a megnövekedett forgalmú időszakokban kerül alkalmazás. Erre a célra az alkalmazás egy rövid tesztet kínál majd. Ez megmutatja majd az elektromos rollert kibérelni kívánó felhasználó pillanatnyi reakció idejét, figyelmének a szintjét és ennek következtében a vezetésére való felkészültségét - mondta el a KP.RU-nak Anastasia Shevchenko, a Whoosh cég sajtószolgálatának munkatársa.

A Whoosh cég 20 ezer bérelhető rollerrel rendelkezik Moszkvában, és körülbelül 200 ezerrel egész Oroszországban.

Elektromos roller, ebike toltése veszélyes
Az elektromos robogó bérlése előtt mostantól tesztet kell kitölteni Moszkvában és Oroszország egyes részein. A kép illusztráció!

Az üzemeltető nem mondta ki ugyan közvetlenül, de nyilvánvaló, hogy a kognitív teszt nem más, mint egy józansági teszt a leendő felhasználó számára.

A felhasználónak egy perc áll rendelkezésére a teszt kitöltésére, ez idő alatt kell a számokat és betűket a helyes sorrendbe rakni, meghatározni egy szó színét vagy megtalálni egy szín nevét.

Például egy 15 számot tartalmazó táblázat jelenik meg a képernyőn, ezek közül kell majd megtalálni az adottat. Vagy a színek nevei vannak megadva, de a "piros" szót sárgával, a "zöldet" kékkel stb. írják, és ki kell választani a helyes válaszlehetőséget.

Ha a teszt nem sikerül, a roller még mindig bérelhető. De a készülék nem gyorsulhat ezután 15 kilométer/óránál gyorsabbra (Moszkvában a maximális sebesség 25 kilométer/óra elektromos rollerrel). A tesztet vissza is lehet utasítani, de akkor a maximális sebességet is csökkentik - írja a kp.ru.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!