Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Kiteszi az egyik csomagból az előfizetők szűrét a Netflix

okostévé tévézés tv filmezés
Fotó: Jonas Leupe / Unsplash
Vágólapra másolva!
Olcsóbb hirdetéses vagy drágább reklámmentes konstrukciót választhatnak helyette.
Vágólapra másolva!

Megkezdte a pár hónappal ezelőtt bejelentett tervének kivitelezését a Netflix, többek közt Ausztráliában, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Kanadában, továbbá Németországban is kivezette a legolcsóbb reklámmentes csomagját, ez itthon Alap néven érhető el.

Az efféle esetekben az szokott történni, hogy a kivezetett csomagokkal rendelkezők legalább néhány évig megtarthatják a meglévő előfizetésüket, csak újonnan nem lehet már előfizetni a megszűnt konstrukciókra. 

A Netflix ennél agresszívebb taktikát választott, július során egyszerűen megszünteti a meglévő ügyfelek előfizetéseit. 

Emiatt ha azok továbbra is használnák a szolgáltatást, akkor vagy átváltanak a kérdéses csomag olcsóbb és hirdetéseket mutogató változatára, vagy a drágább Standard hirdetésmentes csomagra.

Kontextusként az Egyesült Államokban a hirdetéses alapcsomag 6,99 dollárba kerül, a most kivezetésre került hirdetés nélküli verziójáért 9,99 dollárt kért a cég, a Standard konstrukciójának havidíja pedig 15,49 dollár.

Hazánkban egyelőre nem érhető el a Netflix hirdetéseket használó csomagja, így a kínálata sem változott: az alapcsomag havi 2490 forintba, a Full HD-s videózást kínáló Standard 3490 forintba, míg a 4K felbontású streamelésre képes Prémium 4490 forintba kerül.

Kapcsolódó érdekesség, hogy a Netflixnél megfontolás alatt áll bizonyos európai piacokon egy reklámokért cserébe ingyenes csomag bevezetése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről