A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Perel a milliárdos, elakadnak a kocsiliftjei az emeletek között

palmer luckey oculus anduril
Palmer Luckey, az Oculus VR és az Anduril fegyvertervező alapítója
Fotó: Palmertech / Wikimedia Commons
Vágólapra másolva!
Pedig 2,3 milliárd forintot költött az álomgarázsos projektre.
Vágólapra másolva!

A dollármilliárdosok ingatlanjait sem kímélik a rossz munkát végző kivitelezők. Pár napja fény derült rá, hogy a ChatGPT-t fejlesztő vállalat első embere súlyos kivitelezési hibák miatt perbe fogta a San Franciscó-i luxuspalotájának generálkivitelezőjét és néhány alvállalkozóját, Sam Altman életét például a trendi medence leázása keseríti meg.

Most a Forbes jóvoltából kiderült, hogy az Oculus virtuális valóság headsetes céget megalapított, majd a Facebooknak eladott Palmer Luckey is kénytelen volt építőipari kivitelezők ellen pert indítani az idén. Luckey szintén Kaliforniában él, a San Franciscótól délre lévő Newport Beach lakója, a tengerparton van egy 12,5 millió dolláros, olyan 4,52 milliárd forintos hajléka.

A többség azt hinné, hogy az ingatlan biztosan képes teljes mértékben kielégíteni az igényeit, azonban a prózai valóság, hogy Luckey hatalmas járműgyűjtő, és valahol tárolnia kell a kollekcióját. A probléma megoldása érdekében megvette a szembeszomszéd ingatlanát 3,8 millió dollárért (1,37 milliárd forintért), ledózeroltatta a meglévő házat, és 2,5 millió dollárért (904 millió forintért) építtetett rajta 650 négyzetméteres új épületet.

Ebből közel 100 négyzetméter járművek tárolására és kiállítására van szentelve, az emeletek között liftekkel lehet mozgatni a kocsikat.

Luckey problémája, hogy folyamatosan gond van a kocsiliftekkel, leállnak mozgás közben, több alkalommal is beszorult már az emeletek között. Volt olyan, hogy Luckey társaságában a liftet éppen megjavítani próbált technikus is bajba került emiatt, tíz percig rostokoltak az elakadt felvonóban.

A kivitelezőt perelő Luckey szerint előre összeállított kínai termékekről van szó, noha ki lett kötve a szerződésben, hogy mesteremberek által egyedileg készített lifteket kell telepíteni a házba.

A WT Durant generálkivitelező hárítja a felelősséget, a papírmunkára mutogat, miszerint 2023 augusztusában hibátlanul átadta az épületet. A liftekért felelt Custom Cabs alvállalkozó Luckey összes állítását alaptalannak tartja, függetlenül attól, hogy még a saját szerelője is beragadt már a rosszul működő liftbe.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!