Nagytakarítás lesz a Play Áruházban

google android okostelefon mobil smartphone google hangfelismerő rendszere
Fotó: Adrien / Unsplash
Vágólapra másolva!
Tömegével fogja törölni az alacsony minőségű appokat a Google.
Vágólapra másolva!

A körülbelül másfél évtizeddel ezelőtti elindulását követően rögtön elárasztották az Android hivatalos programboltját a rossz minőségű és értelmetlennek mondható appok. Időközben számottevően szigorodtak a Play Áruházban kiadható termékek minőségével kapcsolatos szabályok, ám ezek csak részben tudtak megálljt parancsolni az olyan termékek elérhetővé tételének, amelyek ugyan nem rosszindulatúak, de fejlesztőik jobban tették volna, ha megkímélik tőlük a nagyközönséget.

A Google most újabb lépést jelentett be a Play Áruház kitakarítása érdekében, 2024. augusztus 31-től megkezdi a metrikái alapján alacsony minőségűnek titulálható alkalmazások törlését a programbolt kínálatából. 

Általánosságban véve csak olyan appok maradhatnak benne, amelyek stabil, vonzó, továbbá gördülékeny felhasználói élményt kínálnak.

Ezen túlmenően a kérdéses naptól nem lehet limitált funkcionalitásúnak és tartalmúnak tekintett appokat feltölti a Play Áruházba. Ezalatt az olyan furcsa appokra kell gondolni, amelyek például csak valamiféle szöveget jelenítenek meg a felhasználóknak, egyetlen háttérkép letöltését teszik lehetővé, vagy gyakorlatilag semmire sem jók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!