A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Pakolja a bőröndjét az utolsó előtti Windows 10

hp elitebook laptop notebook windows 10 pc számítógép
Fotó: Nubelson Fernandes / Unsplash
Vágólapra másolva!
Megszűnik a támogatása, már az utódja is a halálsoron vendégeskedik.
Vágólapra másolva!

Újabb terméktámogatás megszűnéséről szóló értesítést adott ki a Microsoft, 2024. október 8-án véget ér a 2021 őszén kiadott Windows 10 frissítgetése, ez a 21H2 verziószámról ismerhető fel. Aki nem tudja, hogy az operációs rendszer melyik főverziója fut a számítógépén, az a Gépház alkalmazás → Rendszer → Névjegy → Windows-specifikációk részben tudja megnézni.

A kérdéses nap után a 21H2 verziójú Windows 10 nem kap többé biztonsági és egyéb frissítéseket, azonban a használói az említett Gépház alkalmazás Frissítés és biztonság → Windows Update részében jó eséllyel egy kattintással telepíthetik az egy évvel később kiadott, 22H2 verziószámú utódját.

Az utóbbi a Windows 10 utolsó főverziója, de a tervek szerint 2025. november 11-én ennek is megszűnik majd az ingyenes támogatása.

Ezt követően csak fizetős támogatási opció lesz hozzá további három évig, noha jelenleg még a windowsos számítógépek kétharmadán fut. A Microsoft egyelőre nem tisztázta, hogy az otthoni felhasználóktól mennyit kíván elkérni a fizetős biztonsági javításokért, azonban a céges ügyfelek esetében nem volt szívbajos az ár meghatározásakor.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!