A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Hollandia
HUNHungary
09:00CselgáncsItaly-Hungary
HUNMagyarország
13:00VívásJapan-Hungary
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl

Kínában is dugókat okoznak az önvezető robottaxik

Vágólapra másolva!
Féltik a megélhetésüket az agresszíven árazó Baidutól a taxisok.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években javarészt az Egyesült Államokból már számos robottaxis incidensről érkezett beszámoló. A vezető nélküli járműveket hiába csak specifikus környékeken tesztelik az üzemeltetőik, de képesek akár dugókat okozva megzavarodni egyes forgalmi helyzetekben, tavaly pedig egy súlyos baleset is történt, a Waymo taxija áthajtott, ráparkolt, majd maga után húzott egy másik autós által elütött nőt.

baidu apollo go önvezető robottaxi
Ötszáznál is több Baidu Apollo Go robottaxi járja már Vuhan útjait 
Fotó: Baidu

Újabban Kínában is kezdik felütni a fejüket a robottaxis problémák, a Baidu technológia vállalat már ötszáz darabot tesztel a híres-hírhedt Vuhan útjain. A Bloomberg beszámolója szerint az emberi felügyelet nélkül mozgó taxik ugyan csak a 11 milliós metropolisz viszonylag kis részén állnak tesztelés alatt, de a túlságosan óvatos közlekedésükkel lassítják a forgalmat, esetenként pedig dugókat okoznak, amivel próbára teszik a közlekedésben résztvevők türelmét.

Mindezek mellett a vuhani taxisok azért sem örülnek a helyzetnek, mert a Baidu a jellemzőnek mondhatónál nagyságrendileg alacsonyabb, gazdaságilag konkrétan életképtelennek tűnő fuvardíjjal próbálja becsábítani az önvezető taxijaiba az utazóközönséget. Ha ez nem változik és még több robottaxi lesz az utakon, akkor bizony lesz miért félteniük a megélhetésüket.

Izgalmas látni a robottaxik valósággá válását, de nem tudni, hogy a taxisofőrök mit fognak kezdeni az általuk jelentett kihívással, a kormány pedig hogyan fogja megtalálni az egyensúlyt a műszaki vívmányok előtti út megnyitása és a rossz munkaerőpiaci körülmények kezelése között

– kommentálta a helyzetet Zhiwei Zhang, Pinpoint Asset Management fedezeti alapkezelő cég vezető gazdásza.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!