A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Átvette a kiberbiztonsági citromdíját a CrowdStrike

hacker hackelés kiberbűnöző kiberbűnözés
Fotó: MEHRAX / Unsplash
Vágólapra másolva!
A vállalat elnöke ment el a kínos kitüntetésért a hackerkonferenciára.
Vágólapra másolva!

Némi szerencsével a múlt havi globális informatikai katasztrófánál súlyosabb üzemzavar már nem lesz idén, ennek során a CrowdStrike biztonsági cég olyan hibás frissítést küldött ki a vírusirtójához, amely térdre kényszerítette a Windows rendszerű számítógépeket és szervereket. A többek közt légitársaságokat és bankokat is káoszba taszított frissítés a becslések szerint több tízmilliárd dolláros veszteséget okozott a világgazdaságban, a Delta vezetője szerint a légitársaságnak olyan 500 millió dollárjába került a fiaskó.

Ennek megfelelően a CrowdStrike gyakorlatilag konkurencia nélkül maradt Pwnie Awards 2024 kiberbiztonsági citromdíjkiosztó gálán, ezt a Las Vegas Def Con hackerkonferencia részeként tartották meg a hétvégén. A borítékolhatónak megfelelően a cég megkapta a csúcskitüntetésnek számító Most Epic Fail, azaz legdrámaibb bukásnak fordítható elismerést.

Az viszont meglepetést keltett, hogy amíg a citromdíjak citromdíját megkapó cégek jellemzően próbálnak tudomást sem venni a szakmai kitüntetésről, addig a CrowdStrike magát magas szinten képviseltetve átvette azt.

Michael Sentonas elnök a beszédében elmondta, hogy nem ennek a díjnak az átvételére a legbüszkébb, de ki fogják állítani a CrowdStrike texasi főhadiszállásának egy jól látható helyén, mert nagyon fontos felelősséget vállalni az efféle hibákért, szolgáljon mementóként a cég számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!