A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
HUNMagyarország
20:30VívásHungary-Japan
NyílNyíl

Ennyit bukott az informatikai hibán a Delta légitársaság

delta airlines utasszállító repülőgép airplane légiközlekedés
Fotó: Miguel Ángel Sanz / Unsplash
Vágólapra másolva!
Újragondolja a Microsofttal és a CrowdStrike-kal való kapcsolatát.
Vágólapra másolva!

Jó eséllyel sosem fog kiderült, hogy ténylegesen mekkora anyagi veszteséget okozott a július közepi globális informatikai katasztrófa. Ennek során a CrowdStrike nevű cég biztonsági szoftveréhez kiadott hibás frissítés kiütötte a vállalatok Windows rendszerű számítógépeit és szervereit, egy szakértő becslése szerint akár több tízmilliárd dollár is lehet a teljes kárérték.

Most megszólalt az ügy által súlyosan érintett Delta Airlines amerikai légitársaság vezérigazgatója, ráadásul hajlandó volt konkrétummal szolgálni. Ed Bastian a CNBC-nek adott interjújában megosztotta, hogy a katasztrófa napjaiban csak a Delta ötezernél is több repülőjáratot volt kénytelen törölni, az informatikusoknak 40 ezer darab szervert kellett egyenként rendbe tenniük.

A repülőjáratok törlése és az utasok kompenzálása olyan 500 millió dollár, azaz 183 milliárd forint veszteséget okozott a légitársaságnak.

Az interjúja során Bastion a Windowst titulálta a legtörékenyebb platformnak, így most a Delta teljesen újragondolja a Microsofttal és a CrowdStrike-kal való kapcsolatát, továbbá vizsgálja a kártérítés kérésével kapcsolatos jogi lehetőségeit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!