Elon Musk óriási bejelentést tett

mobilozás fotózás mobilfotózás természetjárás kirándulás
Fotó: Sylwia Bartyzel / Unsplash
Vágólapra másolva!
A Starlink jóvoltából, ingyen jöhet az összes mobilra a műholdas segélykérés. Elon Musk az X-en jelentette be az ajánlatát.
Vágólapra másolva!

Az iPhone 14 mobilcsaládban debütált műholdas segélykérés jelen pillanatban a talán legfontosabb funkció, ami hiányzik a rivális telefonok repertoárjából. A támogatása nem teljesen hallatlan az androidos világban, Kína területén a Huawei néhány készüléke kínálja ugyanezt a funkciót, a napokban itthon is piacra került Google Pixel 9 mobilok pedig szintén ismerik, bár Alaszka és Hawaii kivételével a műholdas segélykérés egyelőre csak az USA területén vehető rajtuk igénybe. Elon Musk Jóvoltából ezt a funkciót most szinte minden okostelefon megkaphatná.

apple emergency sos műholdas segélykérés Elon Musk
Minden okostelefon megkaphatná a műholdas segélykérés funkciót Elon Musk rendszerével.
Fotó: Apple

Most Elon Musk teljesen váratlanul óriási bejelentést tett, a Starlink műholdas rendszer jóvoltából idővel a világ minden pontján és teljesen ingyen bárkinek kínálni szeretné a műholdas segélykérési lehetőséget.

A SpaceX részeként működő Starlink már rendelkezik ehhez szükséges technológiával, az amerikai T-Mobile szolgáltatóval kezdte meg az éles tesztelését, a legújabb generációs műholdjai mobiljeleket szóró bázisállomásokként is képesek működni.

Ezt azt jelenti, hogy semmiféle különleges hardver sem kell a mobilokba a Starlink műholdakra való felcsatlakozáshoz, csak szoftveres támogatásra van szükség a telefonok részéről.

Musk szerint a Starlink műholdas segélykérési funkciójának univerzális és ingyenes elérhetővé tétele nem csak a megfelelő műholdaktól és a mobilok szoftveres támogatásától függ, de az egyes országok távközlési hatóságaink is jóvá kell majd hagyniuk a szolgáltatás biztosítását.

A Starlink nemrég már bekerült a hírekbe egy újítással, megkezdte a túrázóknak szánt műholdas adóvevőjének forgalmazását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!