A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
HUNMagyarország
20:30VívásHungary-Japan
NyílNyíl

Kiterjeszti a processzorok garanciáját az Intel

intel core i9 processzor cpu számítógép gamer pc gaming
Fotó: GAMERCOMP / Unsplash
Vágólapra másolva!
Így próbálja megbékíteni a botrányában érintett ügyfeleket.
Vágólapra másolva!

Lassan végre pont kerülhet a körülbelül húszezer dolgozót menesztő Intel instabil processzoros botrányának a végére. A vállalat nemrég közölte, hogy megtalálta a problémát, amely miatt bizonyos munkaterhelések alatt instabillá váltak, legrosszabb esetben fizikailag meghibásodtak a 13. és 14. generációhoz tartozó Core processzorai. A gond szoftveresen megoldható, az alaplapok gyártói várhatóan augusztus második felétől kezdve tudják majd kiadni a buggal leszámoló UEFI (BIOS) rendszerfrissítéseket a termékeikhez.

Ez örvendetes, de nem segít azokon a vevőkön, akiknek már részlegesen vagy teljesen hardveresen meghibásodott a Core i7 vagy Core i9 processzoruk. A termékekre szerencsére mindig is három év garanciát adott az Intel, így mindegyik érintett modellre van és egy darabig még lesz is jótállás, de a vállalat bejelentette, hogy proaktívan további két évnyi garanciát vállal rájuk.

A részleteket pár napon belül közli a gyártó, de a lényeg, hogy az érintett processzorokra az első megvásárlásuktól számítva 5 év garancia lesz.

A lépéssel az Intel legnagyobb részt a becsületét és megítélését próbálja menteni, hiszen jó esély van rá, hogy a hiba miatt hardveresen meghibásodott termékeket még az eredeti garanciális idejük alatt kicseréltetik majd az ügyfelek.

A tapasztalatok szerint amelyik processzor kibír három évet, annak jó eséllyel öt év sem fog megkottyanni, így az Intel számára csekély a mostani nagyvonalúság üzleti kockázata.

Végül érdemes hozzátenni az ügyhöz, hogy számos csoportos perekre szakosodott ügyvédi iroda is érdeklődni kezdett az Intel botránya iránt, a garancia kiterjesztése segítheti a céget, ha bíróságra kerül az ügy.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!