A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNSalim Omar Gergely
15:58TekvondoOmar Salim-Vito Dell'Aquila
HUNLosonczi Dávid
18:45BirkózásSemen Novikov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Manipulálta a nézőit a legnagyobb youtuber

Vágólapra másolva!
Pszichológiai trükkel vette rá őket a szponzorblokk megtekintésére.
Vágólapra másolva!

Néhány héten belül negyedszerre tört ki botrány Mr. Beast körül. Elsőként a számos videójában szerepelt transznemű barátjának szexuális zaklatási ügye miatt került  kínos helyzetbe, majd egyes nagyon régi videóiban tett rasszista és homofób megjegyzései miatt állították pellengérre, ezután pedig az egyik produkciójának a versenyzői panaszkodtak a forgatás során történt ellátásukra.

beast
Kegyetlenül átverte Mr. Beast a manipulált reklámidős csíkkal a nézőket
Fotó: MrBeast / YouTube

A 308 millió feliratkozóval a világ legnagyobb YouTube-csatornáját felépített fiatalember mindezek után most személyesen gyalogolt bele rengeteg nézőjének a lelki világába, a legutóbbi videójában pszichológiai trükkel vett rá potenciálisan milliókat, hogy ne ugorják át a benne lévő natív reklámblokkot.

A trükk egyszerű volt, a reklámblokk elindulását követően egy folyamatjelző csík kezdett futni a kép alján, amely a nyilvánvaló közvélekedés alapján biztosan azt hivatott reprezentálni, hogy mikor lesz vége a reklámblokknak. A csalás azt volt, hogy csík nem egyenes arányban lett egyre hosszabb a hátralévő idő múlásával, hanem először nagyon gyorsan haladt, utána pedig drámaian lelassult.

A teljes reklámblokk 45 másodperc hosszú volt, de a folyamatjelző csík az első 10 másodperc után már a képernyő közepénél járt, majd a maradék utat 35 másodperc alatt tette meg.

A pszichológiai trükk jó eséllyel nagyban növelte az olyan nézők arányát, akik nem tekerték át a szponzori blokkot, mivel azt hitték, hogy gyorsan vége lesz. Viszont burkolt semmiképp sem volt az átverés, így a többség a szponzori blokk végére rájött, hogy durván átejtették a hirdetés hosszát illetően.

Hírünk írásáig a youtuber nem reagált pszichológiai trükkje által kiváltott negatív visszhangra, de nem lenne meglepő, ha a jövőben inkább eltekintene a praktikától. Ha másért nem, akkor azért, mert csak egyszer volt eljátszható ez a hadicsel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!