Elkészült az új Vaják-könyv, visszatér Ríviai Geralt

the witcher 3 wild hunt videojáték cd projekt
The Witcher 3: Wild Hunt
Fotó: CD Projekt
Vágólapra másolva!
Lengyelül még idén megjelenhet a The Witcher következő epizódja.
Vágólapra másolva!

Nem értek még véget Ríviai Geralt kalandjai, közölte a Chimères fantasy magazinnak adott interjújában a The Witcher univerzumot megálmodott Andrzej Sapkowski. Ugyan a netflixes sorozatfeldolgozás hamarosan befejeződik, a CD Projektnél készülő The Witcher 4-nek pedig új főszereplője lesz, ám az író két évnyi munkát követően elkészült a tízmilliók által kedvelt karakter legújabb kalandjait elmesélő könyvével.

A részletek egyelőre nem ismertek, azonban Sapkowski még a 2018-as varsói Comic Con rendezvényen azt állította, hogy részéről az 1999-ben kiadott A tó úrnője kötettel lezárult a The Witcher története, a 2013-as Viharidővel csak kibővítette azt, a cselekménye az eredeti novellák között játszódik. Amennyiben tovább bővíti a jövőben a Vaják-univerzumot, akkor vagy előzményre, vagy újabb a Viharidőhöz hasonló, időközben játszódó történetre kell számítani.

Az író szerint a Ríviai Geralt főszereplésével érkező új könyv elsőként az eredeti lengyel nyelven még az év végén befuthat, az angol fordítása pedig 2025 elejére várható. A további fordításai jó eséllyel az angol verzión alapulnak majd, így eltarthat egy darabig, mire magyarul is megjelenik az ismeretlen című kötet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!