Kiirtja a bosszúpornót a keresőjéből a Microsoft

depresszió magány depression depressed fájdalom trauma
Fotó: Tiago Bandeira / Unsplash
Vágólapra másolva!
Az áldozatoknak digitális ujjlenyomatokat kell beküldeniük a képekről és a videókról. Ha mindez megvan, már a keresőben sem jelenik meg többé a bosszúpornó.
Vágólapra másolva!

Újabb kritikus fontosságú előrelépésről számolt be az internetes bosszúpornó elleni harcban a Microsoft, immáron teljesen automatizált módon törli a Bing találataiból a bejelentett és ismert efféle képeket és videókat.

Pornó, szex bosszúpornó
A bosszúpornó örökre tönkreteheti az áldozatot.
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A vállalat a StopNCII (Stop Non-Consensual Intimate Image Abuse) nonprofittal működik együtt, ennek a weboldalán keresztül az áldozatok digitális ujjlenyomatokat hozhatnak létre a fotóikról és a videóikról, az ujjlenyomatok egy központi adatbázisba kerülnek. 

Az ujjlenyomatozott tartalmak sosem hagyják el a bejelentők böngészőit, kizárólag az ujjlenyomataik kerülnek továbbításra, ezek alapján pedig nem rekonstruálhatóak a felvételek.

A szervezet partnerei – többek közt a Facebook, a TikTok, a Reddit, a Pornhub, az Instagram, az OnlyFans, továbbá a Snapchat – összevetik a felhasználók által feltölteni próbált tartalmak ujjlenyomatait a StopNCII adatbázisában lévőkkel, találat esetén pedig nem engedik azok megosztását és terjesztését a rendszereikben, plusz például a fiókjaik letiltásával felléphetnek a feltöltők ellen.

A Microsoft idén márciusban bejelentette, hogy partnerségre lépett a StopNCII-vel, első körben a rendelkezésére bocsátotta az addig használt PDQ-nál sokkal hatékonyabb PhotoDNA ujjlenyomatozási eljárását. Ezt követően megkezdte a szervezet adatbázisában lévő képek és videók kiirtását a Bingből, augusztus végéig 268 899 darab ilyen tartalmat törölt a keresési találataiból.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!