Élő adásban terjesztett meztelen képet a youtuber

Vágólapra másolva!
Akár három évet is kaphat. A volt barátnője meztelen fotóját szerencsére a közönség nem láthatta.
Vágólapra másolva!

Nem csak a kevés élettapasztalattal rendelkező lányok kerülhetnek bajba a meztelen képek küldözgetése miatt. Egy középkorú nő a napokban feljelentést tett a rendőrségen, miután a youtube-os Steel Toe Morning Show reggeli műsort készítő volt barátja élő adásban küldte át a vendégének az egyik meztelen fotóját, hogy dicsekedjen a „trófeájával”.

aaron imholte meztelen fotó
Aaron Imholte élő adásban küldte át az exének meztelen fotóját a műsora vendégének
Fotó: Stearns County Sheriff's Office

Az eset az egyik májusi adásban történt, a fotót nem látták az adást nézők, az áldozat is csak nemrég értesült róla, hogy a 37 éves Aaron Imholte illegálisan továbbította a meztelen fotóját a vendégének.

  • „Nézted a telefonodat?” – kérdezte Imholte a vendégétől.
  • „Azt hiszem jobban szeretem a tetkókat, mint gondoltam” – válaszolta a vendég.
  • „Egész jól nyomja a fiacskád, mi?” – reagált magára célozva Imholte.

A bíró 75 ezer dollár óvadék ellenében engedte szabadlábra a youtubert, távoltartási végzést hozott ellene, továbbá eltiltotta az áldozat online becsmérlésétől és a meztelen fotók további terjesztésétől. Az ügyész szexuális képek jogosulatlan terjesztésével vádolja, ez a Minnesota államban 2023-ban elfogadott, bosszúpornó elleni törvénycsomag része. Az elítélése esetén Imholte akár 3 év börtönbüntetést és 5000 dollár pénzbüntetést is kaphat.

Mostanra többek közt a Bing keresőmotor is proaktívan törölni kezdte az interneten megosztott bosszúpornót a keresési találataiból. Az áldozatok egy erre a célra létrejött szolgáltatás segítségével tudják ujjlenyomatozni a képeiket és a videóikat, hogy megakadályozzák a legnagyobb online platformokon való terjesztésüket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!