Nem aggódnak a PS5 Pro ára miatt az elemzők

Vágólapra másolva!
Reálértéken sokkal olcsóbb, mint annak idején a drágábbik PS3 volt.
Vágólapra másolva!

Bő egy évnyi pletykálást követően a Sony végre bejelentette a PlayStation 5 Pro játékkonzolját. A generációközi modell hardvere és képességei a rengeteg szivárgást követően nem okoztak meglepetést vagy szenzációt, a legerősebb reakciót a gép ára váltotta ki, az uniós országokban 316 ezer forintnak megfelelő 800 euróba kerül majd a világ jelenlegi legerősebb játékkonzolja.

sony playstation 5 pro ps5 játékkonzol
A Sony PlayStation 5 Pro jelenleg a legerősebb játékkonzol
Fotó: Sony

A nagyközönség túlnyomó többsége látszólag erősen sokallja ezt az árcédulát, de az elemzők nem aggódnak a termék sikere miatt. A Digital Trends számára nyilatkozva Rhys Elliott, a MIDiA Research elemzője felhívta a figyelmet, hogy a PS5 Pro egy kisebb darabszámban értékesíteni kívánt rétegtermék, amelyet leginkább a PlayStation legnagyobb rajongói fognak megvásárolni.

Ugyan a 700 dollár meglehetősen magas árpont a jelenlegi makrogazdasági klímában, de a PlayStation keményvonalas rajongói már megmutatták, hogy felső kategóriás élményben kívánnak részesülni a konzoljaik használatakor, és hajlandóak kifizetni ennek az árát

– mesélte az elemző.

Konkrét példákat is felhozott a közelmúltból, állítása szerint a többség a PlayStation Portal kijelzős játékvezérlő és a prémium DualSense Edge gamepad árát is sokallja, ehhez képest kifejezetten jól fogynak.

A témába vágó érdekességként a TechPowerUp írója rámutatott, hogy közel sem a PS5 Pro az eddigi legdrágább Sony játékkonzol: inflációval módosított mai reálértéken a PlayStation 3 olcsóbbik és drágábbik kiadásai 2006-ban 780 dollárba és 930 dollárba kerültek, azaz 11%-kal és 24%-kal voltak drágábbak a most bemutatott gépnél.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!