Ingyen orvosi vizsgálat jár a drága Samsungok mellé

samsung galaxy s24 ultra
A média munkatársai a Samsung Galaxy S24 Ultrát vizsgálják a bemutatóján
Fotó: Samsung
Vágólapra másolva!
A magyarok egyik népbetegségének jobb szűrése és kezelése a cél.
Vágólapra másolva!

A Samsung stratégiai együttműködésre lép a Doktor24-gyel, Magyarország egyik vezető egészségügyi szolgáltatójával. Az partnerség célja a magyarok egészségének és jóllétének javítása olyan digitális funkciók és személyre szabott orvosi szolgáltatások kombinációja révén, amelyek célzottan a metabolikus szindróma megelőzésére és kezelésére irányulnak.

A Magyarország felnőtt lakosságának mintegy harmadát érintő metabolikus szindróma egy olyan anyagcserezavar, amely egyebek között a zsír- és szénhidrát-anyagcserét érinti, és leggyakrabban elhízással, magas vérnyomással jár. 

A tünetcsoporthoz általában krónikus gyulladás társul, és az érintetteknél jelentősen megnövekszik a cukorbetegség, a szív-és érrendszeri, illetve daganatos megbetegedések kockázata.

Az együttműködés egy új szemléletet képvisel a technológia és az egészségügy integrációjában, célja, hogy hozzájáruljon a magyar lakosság jóllétének javításához. A partnerség az ügyfeleknek abban segít, hogy a Samsung Health alkalmazásban megjelenő jólléti és fitnesz célokat szolgáló értékek kiegészülhetnek a laborvizsgálatok eredményeivel, amelyek alapján szakemberek segítik az értelmezést és tesznek javaslatot a követendő életmódra.

A partnerséget a budapesti AI Summit Konferencián jelentették be 2024. szeptember 10-én. A kezdeményezés részeként a 2024. szeptember 26. és december 31. között megvásárolt, a Samsung Zrt. által forgalomba hozott Samsung Galaxy Z Fold6 és Z Flip6 készülékekhez, illetve a Galaxy S24 család okostelefonjaihoz egy 70 ezer forint értékű egészségügyi utalvány jár. 

Az utalvány beváltható a vásárló, illetve egy családtagja vagy munkatársa számára a Doktor24 által kínált egészségügyi csomagra, amely az alábbiakat tartalmazza:

  • Laborvizsgálatokat
  • Eredmény-kiértékelést
  • Dietetikai konzultációt
  • Személyre szabott orvosi szolgáltatások szervezését, amelyek célzottan a metabolikus szindróma elleni küzdelmet támogatják

A Samsung Health ökoszisztéma, amely számos viselhető eszközt, felhasználóbarát okostelefonos alkalmazást és mesterséges intelligenciával támogatott egészségügyi szolgáltatásokat kínál, kulcsfontosságú szerepet játszik ebben az együttműködésben. A Doktor24 orvosi szakértelmével kombinálva ez a megoldás lehetővé teszi, hogy az ügyfelek átfogó képet kapjanak mindennapi jóllétükről, és hatékonyan megelőzhessék, illetve kezelhessék a betegséget.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!