Érkezik valami a Facebookra, aminek örülni fog

Vágólapra másolva!
Emellett a hírességekkel visszaélő csalásokra is lecsapna a Meta.
Vágólapra másolva!

Két különösen hasznos újdonság tesztelésébe kezdett a Meta, amelyekkel a Facebook és az Instagram gyakori és régóta fennálló problémáit próbálja orvosolni. Elsőként is vállalat végre megpróbál hatékonyabban lecsapni a hírességek képmásával visszaélő csalókra és csalásokra, ennek keretében a közösségi szolgáltatásokban lévő hivatalos profilfotóik alapján arcfelismeréssel próbálja majd detektálni a csaló profilokat, hirdetéseket, egyéb tartalmakat.

meta facebook instagram
Videós szelfivel tudnák azonosítani magukat a felhasználók, hogy visszaszerezzék a meghackelt fiókjaikat
Fotó: Meta

Ennél is szélesebb kör számára hasznos, hogy teljesen új módszer válhat elérhetővé az olyan meghackelt felhasználói fiókokba való újbóli belépésre, amelyekből a támadó kizárta a gazdáikat. Ez szintén arcfelismerést használ, a videós fiókhelyreállítási módszer kiválasztását követően az áldozatoknak bele kell nézniük a mobiljuk előlapi kamerájába, majd az utasításoknak megfelelően lassan balra, jobbra, továbbá felfelé kell mozgatniuk a fejüket.

A rituálé segíti az arcfelismerő rendszer munkáját, és csökkenti annak a veszélyét, hogy valaki képes lehet képek vagy videók segítségével átverni azt.

Egyelőre nem tudni, hogy az arcfelismerésen alapuló újdonságok mikor válhatnak széles aktívvá vagy elérhetővé a Meta közösségi szolgáltatásait használók számára. És ugye azt se felejtsük el, hogy ez a módszer azoknak nem segít, akik mondjuk személyiségi okok miatt nem akarták feltölteni a Facebookra a saját arcképüket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!