Gamer laptop azoknak, akik nem szeretik a kompromisszumokat

Lenovo gamer laptop Legion 7
Vágólapra másolva!
Megnéztük, hogy mire képes a Lenovo Legion Pro 7. A Lenovo gamer laptopja az asztali gépeket is simán lefutja.
Vágólapra másolva!

Hogy a Lenovo számára milyen fontos hazánk,  a magyar piac, jól mutatja, hogy az IT cég hazánkba is elhozta az egyik friss fegyverét. Ez pedig nem más, mint a Legion családba tartozó Pro 7 16IRX9H nevű Lenovo gamer laptop, amelyet azoknak szánnak, akiknek fontos a nagy teljesítmény.

Lenovo gamer laptop Legion 7
Nagyon erős hardver dobog a Lenovo gamer laptopjában!

Ennek megfelelően igen komoly hardver került a termékbe. Egészen pontosan egy 14. generációs Intel Core i9-14900HX processzort kapott, ellátták 16 GB DDR5-5600 RAM-mal és természetesen a külön videókártya sem hiányzik belőle. Ez utóbbi a neves NVIDIA cég RTX 4080 típusú terméke, amely szintén kiváló komponensnek számít. 

Az összetevők minőségére nem lehet panasz, és a Windows 11 operációs rendszerrel érkező termék nem is okoz csalódást. A legújabb játékok is kifogástalan minőségben futnak rajta, ha a beépített képernyőt használjuk. Ha pedig monitort kötünk rá, akkor a 4K felbontású képi jelek sem okoznak neki problémát. 

Emellett a termék alkalmas akár videók szerkesztésére vagy komolyabb grafikai munkára is. Valamint természetesen a nagy felbontású filmekkel, és a hétköznapi feladatokkal is kiválóan megbirkózik. 1 TB kapacitású integrált, SSD típusú adattároló egységgel látták el. Ennek kapacitása pedig elég ahhoz, hogy akár több hatalmas méretű játék vagy egyéb alkalmazás, akár VR médiaállomány is ráférjen. 

Nem kell feltétlenül a konnektorba dugni, hiszen a beépített akkumulátorról is üzemeltethető. Ez 80 wattórás, ami a megszokottnál nagyobb kapacitású, ám erre szükség is van, hiszen a hardver is jóval többet fogyaszt az átlagosnál. Sajnos csodákra ez sem képes, így ha valaki nagy fényerő mellett akar rajta játszani, akkor az akkumulátor viszonylag hamar, 3-4 óra után kimerül. A berendezés alján hatalmas szellőző nyílások találhatóak, de ezekre szükség is van, hiszen még így is érezhetően átmelegszik.

Lenovo gamer laptop Legion 7
Teljes értékű billentyúzetet kapott.

De ezt nem lehet felróni neki, hiszen ez az összes hasonló eszköznél észlelhető kellemetlenség. Természetesen rendelkezik beépített hangszórókkal is, amelyek meglepően erőteljes megszólalást produkálnak, ami jól jöhet játéknál vagy pláne filmezésnél is. A beépített hangrendszert a neves amerikai audió specialista, a Harman gyártotta,  így nem lepett meg az átlagosnál jobb hangzás. 

Kapott egy meglepően jó, HD minőségű webkamerát, és pakoltak rá két mikrofont is, amelyek egészen jól használhatóak. A billentyűzete tartalmazza a numerikus szekciót is, ami azoknak lehet hasznos, akik munkára is használnák a terméket. A háttérvilágítással is megtámogatott klaviatúra gombjai megfelelően nagyok, épp úgy, mint ahogy a beépített egér is. 

Látvány

A kijelző is méltó az erős hardverhez és a jó kezelhetőséghez! A kellően nagy, 16 inches képátlóval bíró panel felbontása nagyobb az átlagosnál, hiszen 2560x1600 képpontos. Az IPS LCD kijelző fényereje is remek, eléri az 500 nit értéket, ami a HDR anyagok megjelenítése során nagyon jól jön. 

Lenovo gamer laptop Legion 7
Erős hardver, szép a kijelző, öröm vele játszani!

A színek szépek, kellően természetesek, naturálisak, és képhibák egyáltalán nem tapasztalhatóak. A játékos tulajdonságai kiválóak, hiszen a válaszideje kellemesen alacsony, a képfrissítése pedig kiemelkedően jó: 240 Hz-es, és vizsgálataink során arra jutottunk, hogy a G-Sync és FreeSync technológiákat is támogatja. 

Kialakítás

Az éjfekete eszköz külseje visszafogott, de csak addig amíg be nem kapcsoljuk, hiszen színes LED-eket helyeztek el rajta, amelyek élénkké, figyelemfelkeltővé teszik a megjelenését. Az összeépítés minősége kiváló, e téren semmilyen hibát nem tapasztaltunk. 
A 36,5 centiméter széles, 26 centiméter mély és 2,5 centiméter vastag termék súlya 2,5 kilogramm. Ennél ma már vannak lényegesen könnyebb Lenovo laptopok is, és az is tény, hogy a külső táp sem kicsi. Viszont azért gond nélkül bepakolható egy átlagos méretű hátizsákba is. A készülékház tapintása kellemes, a tisztítása pofonegyszerű, a kosz nem tapad meg rajta. 

Lenovo gamer laptop Legion 7
Csatlakozó-fronton sem lesz hiány!

Csatlakozókkal alaposan megszórták, hiszen található rajta 4 USB-A mellett két USB-C és egy-egy HDMI, LAN és fejhallgató port is. Természetesen rendelkezik beépített WiFi modullal, és a Bluetooth kapcsolat megteremtését is támogatja. Hatalmas légbeömlő nyílások találhatóak rajta, de ezekre a megfelelő szellőzés miatt bizony szükség is van. 

Érdemes megvenni a Lenovo gamer laptopját?

A Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H nem egy olcsó darab, hiszen 1,2 millió forintot kérnek el érte. Viszont az is igaz, hogy egy remek laptop, amely teljesítmény és kép- és hang minőség tekintetében az abszolút csúcsot képviseli. Egy olyan hordozható számítógép, amelyre nem tudunk rosszat mondani. Ha valakinek egy erős notebookra van szüksége akkor ezzel a remek kialakítású felső kategóriás termékkel nem hibázhat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!