Ön mit venne a Microsoft vezérének a fizetéséből?

Vágólapra másolva!
A gigantikus leépítések után 63% fizetésemelést kap az első embere.
Vágólapra másolva!

Nem volt túlságosan jó évük a Microsoft dolgozóinak, az elmúlt tizenkét hónap során során két körben olyan 2500 főt menesztett a vállalat, nagyrészt az Activision Blizzard King kiadóvállalat felvásárlását követő racionalizálások, kisebb részt pedig a játékipar gyenge teljesítménye miatt.

satya nadella microsoft
Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója
Fotó: Microsoft

Ettől függetlenül a vállalat remek 2024-es üzleti évet zárt, a 2023. június 30-cal kezdődött és 2024. július 1-gyel véget ért időszakról van szó. Ennek során a Microsoft 245 milliárd dollár bevétel mellett 88 milliárd dollár profitot termelt, ilyen sorrendben 16% és 22% növekedésekről van szó, a részvényárfolyama pedig 31,2%-ot emelkedett a kérdéses időszakban.

Ennek megfelelően a Microsoft vezérigazgatójának komoly fizetésemelés jár a jelenleg futó 2025-ös üzleti évre, jelentette be az amerikai tőzsdefelügyeletnek leadott jelentésében a vállalat. Satya Nadella a jelenleg folyó üzleti évben 63%-kal fog többet keresni a tavalyinál, pénzben és részvényekben összesen 79,1 millió dollár üti majd a markát.

Olyan 29,5 milliárd forintról van szó, ami körülbelül négy és félszerese az ötöslottó október közepén elvitt, rekordösszegű főnyereményének.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!