Várni kell még a Steam Deck utódjára

valve steam deck kézikonzol gamer gaming
Valve Steam Deck kézikozol
Fotó: Georgiy Lyamin / Unsplash
Vágólapra másolva!
Értelmetlen és unfair dolognak tartja az éves modellfrissítést a Valve.
Vágólapra másolva!

Mostanra két és fél év telt el a számítógépes hardvereket használó, kézikonzol formatervű Steam Deck piacra dobása óta, a tavalyi OLED modell csak a kijelző tekintetében tért el attól. Ennek megfelelően érthető a kérdés a gamerek részéről, hogy mikor lehet számítani az utódjára, főleg mivel időközben számos hardvergyártó piacra dobott enyhén jobb hardverekkel szerelt riválisokat.

A kérdést most a Steam Deck hivatalos ausztráliai forgalmazásának megkezdése kapcsán épp sajtókörúton lévő Lawrence Yang válaszolta meg. A Valve dolgozója szerint senki sem tudja, hogy mikor lesz Steam Deck 2, addig ugyanis nem hajlandóak foglalkozni az elkészítésével, amíg nem történik generációszintű előrelépés az efféle termékekbe tehető hardverek terén.

Sokkal jobb teljesítményt szeretnének látni, minimum ugyanolyan vagy hosszabb akkus üzemidő mellett.

Yang szerint a Valve mindig is próbálta hangsúlyozni, hogy nem áll szándékában évente új hardverrel szerelt Steam Decket piacra dobni, hiszen túlságosan kicsi volna a modellek közti előrelépés mértéke. Emiatt az üzleti praktikát a fogyasztókkal szemben is unfairnek tartaná.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!