Bárki használhatja a YouTube új funkcióját

kutya alvás kanapé dog sleeping
Fotó: Samantha Jean / Unsplash
Vágólapra másolva!
Csak a nyilvános tesztelésének az idejére zárták fizetőfal mögé.
Vágólapra másolva!

A rövid videókkal kapcsolatosak után újból kisebb változtatásokat és fejlesztéseket jelentett be a YouTube. A messze legfontosabb mind közül, hogy az összes ingyenes és fizetős felhasználó számára elérhetővé vált az elalváskapcsoló funkció a mobilappjaiban és a böngészős felületén. Ezt augusztusban kezdte nyilvánosan tesztelni a videómegosztó, akkor még Premium-előfizetőnek kellett lenni az aktiválásához, ám a mostani általános elérhetővé tétele során kiderült, hogy nem lesz fizetőfal mögé zárva.

A hivatalosan alvási időzítő nevet kapott elalváskapcsolóval a YouTube nézői automatikusan leállíthatják a lejátszást, hogy ne menjen teljesen feleslegesen a videómegosztó, hat lépcsőben 10-60 perc közti időt adhatnak meg. A bekapcsolásához el kell indítani egy videót, a felületén lévő beállítógombra kattintva érhető el, ahol a felbontás és a lejátszási sebesség is állítható.

További újdonságok még, hogy a lejátszási sebesség 0,25x helyett immáron 0,05× lépésekben is állítható, iOS-en átméretezhetővé vált az appon belüli mini lejátszófelület, továbbá a lejátszási listák másokkal való közös szerkesztése is élesedett, az ilyen kollaboratív listák esetében testre szabható a borítókép.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!