Kepes sietős látogatása a tévéképernyőn

Vágólapra másolva!
Kepes András a jelek szerint csak átutazó vendég lesz a képernyőn. Hétfőtől ugyan naponta feltűnik Könyvjelző című műsorával az RTL Klubon, ám egy hónap után megy is, s mint mondja, az idén már biztosan nem lesz látható.
Vágólapra másolva!

Alig egy éve, amikor otthagyta az MTV-t, úgy nyilatkozott: elég volt. Befejezte a tévészereplést és befejezte a szakmát is. Megváltoztatta a véleményét?
Most is azt mondom, hogy a rendszeres tévézést abbahagytam. Az RTL Klubos jelentkezés egy hónapra szól. Igaz, ezalatt minden hétköznap éjjel ott leszek a képernyőn.

Eddig minden produkciójával főműsoridőben szerepelt. Most nem zavarja a késői időpont?
Magam miatt nem vagyok elkeseredve, de azon fiatal írók miatt, akiket majd bemutatok a műsorban, nem örülök. Hiszen este 11 után a fél ország már alszik, aligha fogják a műsort milliók nézni.

Az ön ötlete volt a műsor?
Úgy mondanám, egy multimédiás vállalkozás lett belőle. Miután megjelent, és elkelt közel 25 ezer példányban a klasszikus szépirodalmi munkákból összeállított könyvem, a Park Kiadó felkért, hogy folytassam a kortárs magyar irodalomból összegyűjtött kedvenceimmel. Azt válaszoltam, inkább a fiatal írók felé fordulnék, az ő munkáikat én sem igen ismerem. Úgy éreztem, be kellene mutatni őket egy-egy interjúval. De mivel lusta ember vagyok és tévés aggyal gondolkodom, kamera előtt készítettem el ezeket a beszélgetéseket. A munkatársaim ezeket az anyagokat átküldték az RTL Klubhoz, s már aznap jött a telefon: ne ajánljam másnak, nekik kell.

Mi lesz a kötettel?
A könyvhétre megjelenik, Könyvjelző címmel.

Húsz napon át húsz adást láthatunk. Mi lesz a továbbiakban? Mikor tér vissza újra a képernyőre?
Az RTL Klub ugyan szívesen folytatná, de ősszel biztosan nem térek vissza, sőt, az idén egyáltalán nem. Nem akarok rendszeres tévézést. A sok stressz nálam rettenetes betegségeket hozott ki. Megpróbálok stresszhatások nélkül élni, inkább könyveken dolgozom. Attól azonban nem zárkózom el, hogy megcsináljak egy sorozatot, vagy egy-egy dokumentumfilmet, s ötleteim is vannak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről