A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Medgyessy-parodista kerestetik

Vágólapra másolva!
Farkasházy Tivadar, a Rádiókabaré új adásának szerkesztője a napokban két embert hallgat meg, akik esküsznek rá, hogy képesek Medgyessy Péter miniszterelnököt parodizálni.
Vágólapra másolva!

Farkasházy Tivadar a kabaré változó feladatairól azt nyilatkozta a Magyar Hírlapnak, szerinte az nem úgy megy, hogy a kabaristák összeülnek és elkezdenek az új kormánnyal foglalkozni, és elfelejtik az új ellenzéket.

"Egyelőre nehéz 'hülyézni' az új kormányt, mivel nem történt olyan esemény, amelyből poén csinálható" - mondja Farkasházy, aki úgy látja, az MSZP-s Nagy Sándor és a kistérségi megbízottak ügye ugyan kellemetlen, de ezen soha senki nem fog nevetni. A humorista szerint ahhoz arra van szükség, hogy valaki egy éven át hajtogassa: megfigyelték a mamáját. Afelől senkinek nem lehet kétsége, hogy a kabaristák rászállnak a szocialista és szabad demokrata politikusokra is, elvégre a piacról élnek, járják a vidéket. És a közönség csak azon nevet, ami valóban poén. Azonban eltűntek a Stadinger elvtársak, s ahogy Martonyi Jánosból vagy Járai Zsigmondból sem lett kabarétréfa, úgy Bárándy Péterből vagy Csehák Juditból sem lehet - véli Farkasházy.

A Rádiókabaré szerkesztője szerint nehéz most a dolga a parodistáknak, elvégre Torgyán eltűnt, Orbán ugyan jelen van, de ellenzékben, Medgyessy hangja pedig szinte másolhatatlan, annyira nem jellegzetes. "Bár most két fiatal jelentkezett, hogy ők tudják a miniszterelnök hangját. Meg fogom őket hallgatni és nagyon drukkolok nekik. Egyrészt mert meggazdagodnának, másrészt mert jót tenne a következő négy év humorának" - mondta Farkasházy Tivadar.

A Rádiókabaré új adása, amelyet Farkasházy szerkesztett, szombaton lesz hallható a szokott időben a Kossuth adón, ami azt is jelenti, hogy a műsor sugárzási időpontja hosszabb távon nem változik. Az új Rádiókabaré elsősorban a valóságshow világáról és kisebb részben a választási kampányról szól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!