A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Operával a popsztárok ellen

Vágólapra másolva!
Új divatot akar teremteni a fiatalok körében a brit Classic FM rádió, amely saját tévécsatornát alapít. A szervezők komolyzenei klipekkel szeretnék elhódítani a közönséget a többi zenés tévécsatornától.
Vágólapra másolva!

A klasszikus zenéket sugárzó brit Classic FM rádió vezetősége bejelentette, hogy kiterjesztik tevékenységüket, és saját tévécsatornát alapítanak. A tervek szerint az új tévé 24 órán keresztül adja majd a legnevesebb kortárs komolyzenei előadók klipjeit, és a csatorna profiljába illő filmzenesikereket, többek között a Star Wars-sorozatot aláfestő szerzeményeket.

A népszerű zenei betétek mellett a csatorna olyan hírességeket kíván szerepeltetni, akik, a rádió vezetői szerint, igényes és a nagyközönség által is kedvelt módon adják elő a klasszikus zenedarabokat. A tévében többiek között Kyung-Wha Chung hegedűművész, a két fiatal operaénekesnőből álló The Opera Babes együttes és a neves csellista, Yo-Yo Ma felvételeinek közvetítését is tervezik. Az előadók videóit megpróbálják minél befogadhatóvá tenni, ezért a csatorna igényei szerint megvágott formában kerülnek képernyőre.

"A zenei televíziók egyedülálló változata lesz, az első a maga a műfajában" - mondta a Classic FM vezérigazgatója, Roger Lewis, aki szerint az új csatorna elsőrendű célja, hogy minél több fiatalt tegyen az úgynevezett komolyzene rajongójává. "Új közönséget kell szereznünk a klasszikus zene számára" - mondta Lewis, aki régebben is fontosnak tartotta a médiaterjeszkedést. A Classic FM korábban zenei magazint és saját kiadóvállalatot is alapított.

Az új tévécsatorna, amelynek indulási időpontját egyelőre nem közölték, a tervek szerint több mint hatmillió háztartásba jut majd el. Az alapítók szerint az adó nézettsége legalább olyan jól fog alakulni, mint a rádióé, amely 10 évvel ezelőtt kevesebb mint ötmillió hallgatót vonzott, ma pedig heti hétmillióan kíváncsiak adásaira.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!