A Hárman párban vesztett a Barátok közttel szemben

Vágólapra másolva!
Felemásan szerepelt a tv2 új, valóságshow-elemekkel dúsított nyári játékának első adása, amelyet az RTL Klub Barátok közt című szappanoperájával párhuzamosan sugároztak.
Vágólapra másolva!

Több mint 900 ezres nézettséget ért el a Hárman párban című tv2-s műsor premierje a teljes lakosság körében, ami közepes eredménynek számít a földi sugárzású tévécsatornák közötti versenyben. A június 16-án vetített párválasztóshow ellenfele a tévés piac hosszú idő óta legnépszerűbb sorozata, a Barátok közt volt, amely hozta a papírformát, és újra megnyerte a főműsoridőt - az RTL Klub szappanoperáját közel 1 millió 400 ezren nézték. A hétfő kora este harmadik fontos műsora az MTV félnyolcas híradója volt 800 ezres nézettséggel.

A japán ötlet alapján készült Hárman párban a televíziók reklámbevételei szempontjából meghatározó fiatalabb nézők tekintetében is a második helyet szerezte meg. A 18-49 év közötti tévézők körében több mint 400 ezres nézettséget produkált a műsor, míg fő konkurensét, a Barátok közt-öt 700 ezren választották. A közszolgálati adó esti híradója ebben a kategóriában jobban lemaradt vetélytársai mögött, mint a teljes lakosság tekintetében - az MTV-s műsornak a fiatalok körében mindössze 200 ezres nézettsége volt.

A Hárman párban jogait egy angol televíziós társaság vette meg a japánoktól, és Magyarország mellett többek között Spanyolországba, Olaszországba, Hollandiába és Ukrajnába is eladta a műsort, amelyben mindennap mások a főszereplők. A párválasztóshow-t egy Budapest környéki családi házban és külső helyszíneken forgatták, ahol három fiatal ismerkedhet meg egymással. Az epizódok végére pedig egy lánynak két fiú, vagy egy fiúnak két lány közül kell kiválasztania a számára rokonszenvesebbet.

(AGB Hungary, RTL Klub-kutatás)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről