A Carluccio olasz lakomájá-ban a félórás gasztronómiai kalandozások nem meglepő úticélja Carluccio szülőföldje, Olaszország lesz. A TV Paprika nézői az első hatrészes sorozatból az észak-olasz tartományok konyhaművészetét ismerhetik meg, majd a másodikban Dél-Itália gasztronómiájába kóstolhatnak bele.
Antonio Carluccio, a londoni Neal Street Restaurant és a saját, olasz élelmiszereket és borokat kínáló bolthálózat tulajdonosa. A londoni sztárséf az elmúlt években komoly népszerűségre tett szert Nagy-Britanniában, rendszeresen szereplőjévé vált a brit televíziós csatornáknak, és számos szakácskönyvvel is büszkélkedhet. A nevével fémjelzett, és most a TV Paprika műsorán is látható Carluccio's Italian Feast című sorozat 1997-ben elnyerte a legjobb televíziós főzőshow díját a World Food Media Awards-on.
A sorozat egyes epizódjaiban a főszeplő nem csupán szemlélője lesz a főzésnek, hanem aktív résztvevője is: szülőföldjén jeles helyi konyhafőnökökkel cserél recepteket, ellesi az olasz háziasszonyok évszázados, bevált praktikáit, régi barátokkal készít ebédet, sőt, az egyik adásban dominikánus szerzetesekkel főz majd együtt.