Vágólapra másolva!
A Magyar Televízió dokumentumfilmes műsorsávot indított tegnap este: a minden hétfőn este 9-től jelentkező egyórás dokumentumfilmekkel régi adósságát törleszti a közszolgálati televízió.
Vágólapra másolva!

"A filmek elsősorban a nézők élvezetes informálását tartják szem előtt olyan alkotások beválogatásával, amelyek progresszív gondolatokat ismertetnek, valamint hatással lehetnek egy korábban tabutémának ítélt kérdéskör alaposabb és elfogultságmentes vizsgálatára. A témák olyan információkat nyújtanak jelenünkről, amelyekről nem sok szó esik szinte egyetlen tévécsatornán sem.

A nézők tartalmas, elgondolkodtató és gyakran megdöbbentő információk birtokába jutnak majd. A globalizált világ minden pontján igyekeznek ott lenni a készítők, nagy filmeket vetítenek immár kis világunkról" - áll az ismertetőben.

A vetítések után harminc percben meghívott szakértők elemzik a látottakat.

A dokumentumfilmes sáv zömét külföldi alkotások teszik ki, de a későbbiekben rendszeresen lesznek magyar filmek is. A tegnapi adás arról az emberről szólt, aki előre tudta a 2001. szeptember 11-ei tragédia bekövetkeztét, majd a közeljövőben bemutatják a nemzetközi szervkereskedelem főbb tendenciáit, feltárják azoknak a hadseregeknek a titkát, amelyek gyermekkatonákat foglalkoztatnak, rávilágítanak az öregkori szex tabu mivoltára, női szemszögből mélyednek el a maffia titkaiban. Lesz szó a kisméretű videokamerák hasznosságáról a legkeményebb politikai ügyekben, a homo sapiens gyilkolási ösztönéről (ha egyáltalán létezik ilyen) és az amerikai bordélyházakról is.

A filmek:

1. Az ember, aki tudta (szeptember 12., amerikai)

2. Gyermekkatonák (szeptember 19., angol)

3. Tiltott szex (szeptember 26., francia/amerikai)

4. Maffianők (október 3., angol/olasz)

5. Szervkereskedelem (október 10., dán)

6. Gyilkolásra alkalmas (október 17., angol)

7. Hiszem, ha látom (október 24., kanadai)

8. Olajkék (október 31., francia)

9. Eutanázia (november 7., francia)

10. Amerikai himnusz kommandósokkal (november 14., norvég/dán)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről