Vágólapra másolva!
A királynő című film Oscar-sikerén felbuzdulva, az ABC egy dokumentumfilmet forgat II. Erzsébetről, illetve a királyi mindennapokról.
Vágólapra másolva!

Az ABC azt ígéri, hogy az említett filmmel ellentétben a valódi királynőt mutatja be, szűrő nélkül tárja a nézők elé a királyi család mindennapjait. A különleges dokumentumfilmet szerintük azért szükséges elkészíteni, mert az emberek többségének fogalma sincs arról, hogy tulajdonképpen mi is a munkája egy királynőnek.

A csatorna stábja ennek bemutatására több száz órányi anyagot forgat a Buckingham palotában, de a közelgő, Egyesült Államok-beli látogatására is elkíséri a királynőt. II. Erzsébetet természetesen családja körében is láthatjuk majd, így többek között a botrányos viselkedésükről elhíresült unokák, William és Harry életébe is bepillanthatunk.

Nem a Queen Elizabeth: The British Monarchy at Work munkacímen futó produkció mostanában az egyetlen, amely hasonlóra vállalkozik: a BBC amolyan valóságshow-t forgatott Monarchy címmel, amely szintén a királyi család mindennapjaiba engedett betekintést - épp csak annyi a különbség, hogy itt inkább a családi életre került a hangsúly, míg az ABC filmje a munkás hétköznapokat mutatja be.

Még korábban, 2005-ben mutatták be a Queen's Castle című dokumentumfilmet: itt pedig a kastélyban dolgozó személyzetre helyezték a hangsúly a készítők, leginkább azt vizsgálva, hogy nekik mi a dolguk jeles események, például Károly herceg és Camilla akkortájt tartott esküvője idején.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről