Mindennapos kockázat

Vágólapra másolva!
Akciójelenetekkel, veszélyes mutatványokkal foglalkozik a Discovery Channel a Kaszkadőrök világa című sorozatban. Olyan embereket mutatnak be, akik naponta vállalják az újabb őrültségeket - a veszélyes hobbijukból pedig szépen meg is élnek.
Vágólapra másolva!

A Kaszkadőrök világa című új sorozatában az a Peter H. Kent kalauzolja a nézőket, aki hosszú ideig Arnold Schwarzenegger kaszkadőr-dublőre volt. A 13 együtt töltött év alatt Peter 14 filmben asszisztált a színésznek, barátként, bizalmasként, trénerként, szakácsként vagy épp beszédtanárként.

A sorozatban a nézőket a filmes kaszkadőrmutatványok világába viszik, ahol az egyes epizódokban a profi kaszkadőrökből, technikusokból, építőkből álló csapat egy látszólag lehetetlen akciójelenet bemutatásán segít át egy újonc kaszkadőrt. Felhőkarcolós ugrásokat, lángokban égő házakból való meneküléseket, teljes testégést, üvegablakon való átugrást, nagy karambolokat, levegőben történő ütközést és motoros ugrásokat láthat a néző.

Az egyes jelenetek megtervezése során a néző betekinthet a technikai részletekbe, a mérnöki munkába, a rendkívül pontos kalkulációkba, melyek nélkülözhetetlenek az életben maradáshoz. Autókat üldöznek, állványokat építenek, sebességet és fizikai erőt mérnek, bármit, ami igazolja ötletük megvalósíthatóságát. Az alapos tervezés ellenére a főpróbán a "nagykutyák" komoly megpróbáltatásokkal találják szembe magukat, és néha igen veszélyes hibákat követnek el, mielőtt végül jól oldják meg a feladatot.

"A kaszkadőrök ezúttal saját verziójukban mutatnak be néhány már felvett akciójelenetet, igazi veszélyhelyzetekben. Néhány majdnem végzetes kimenetelű jelenetet is megmutatunk a nézőknek. Peter óriási tapasztalatával a legalkalmasabb arra, hogy szellemes módon, készítés közben kalauzoljon minket végig az akciójelenetek ismeretlen világán" - dicsérte a júniusban képernyőre kerülő sorozatát Gabriela Schonbach producer.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!