Vágólapra másolva!
Egy digitális felvevő-rendszerekkel foglalkozó cég arról készített közvélemény-kutatást, hogy a videót nézők, milyen esetekben használják a pause gombot. 
Vágólapra másolva!

A Free View Playback nevű cég arról kérdezte meg az angol fogyasztókat, hogy mikor szokták megállítani a videófelvételt: a megkérdezetteknek olyan emlékezetes filmes vagy tévés jeleneteket kellett felsorolniuk, amit sokszor kikockáztak maguknak.

A legtöbbet emlegetett jelenet Sharon Stone híres lábemelése volt az Elemi ösztön-ben: minden ötödik megkérdezett kikockázással szerette volna megtudni, hogy valóban nincs bugyi a színésznőn. Az eljárást egyébként a TV2 is alkalmazta, amikor a műsorára tűzött filmnek készített előzetest.

A második helyre az 1966-os futball-világbajnoki döntő ötödik gólja szorult, melyet George Hurst rúgott a hosszabbításban. Az angol-német mérkőzés végül nem ezzel a góllal dőlt el, hiszen a britek lőttek még egyet a meccs során - az azonban máig vitatott, hogy Hurst gólja érvényes volt-e: kikockázással sem lehet egyértelműen megállapítani, hogy a gólvonalnak melyik oldalán pattant le a labda.

Az emlékezetes találatot a megkérdezettek 14%-a említette elsőként: ettől csupán két százalékkal maradt le a nálunk Szemesnek áll a világ címen vetített, Only Fools and Horses egyik jelenete. A negyedik helyet szintén egy futballjelenet, Maradona Isten kezeként emlegetett gólja szerezte meg (az 1986-os foci-vébéről), az ötödik helyre pedig a brit miniszterelnök-helyettes, John Prescott szorult, aki egyszer megütött egy tojással dobáló tüntetőt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről