Perlik a goromba séfet

Vágólapra másolva!
Egy New York-i étteremvezető pert akasztott Gordon Ramsay nyakába, mert a szakács, szerinte sok részletet meghamisít show-jában.
Vágólapra másolva!

A nálunk a TV Paprikáról ismert szakács, Gordon Ramsay a Kitchen Nightmares (magyarul Ramsay, a konyha ördöge) című sorozatában bajba jutott éttermeknek segít azzal, hogy egy időre átveszi a vezetésüket. Módszerei radikálisak, de célravezetőek: a tulajdonoshoz ugyanúgy mindig van egy-két goromba szava, mint az ügyetlen séfhez vagy a lusta pincérhez.

A show-nak hála számos étterem menekült már meg a csődtől - legalábbis ezt láthatjuk a képernyőn, de egy New York-i étteremvezető, Martin Hyde szerint ez korántsem igaz, Ramsay számos részletet meghamisít műsorában. Hyde személyes tapasztalatra alapoz, hisz éppen ő volt a Dillon's nevű hely vezetője, amikor a tévés szakács ott segédkezett.

A Kitchen Nightmares ugyanis, a brit siker után Amerikába is átkerült (a tervek szerint szeptemberben kezd a Fox csatornán), a stáb ezért forgatott New York-i helyszínen. Hyde állítása szerint Ramsay a valóságosnál rosszabb állapotban tüntette fel az éttermet: azt hazudta, hogy romlott húst talált a konyhában és egy direkt hibás székkel illusztrálta, hogy milyen régiek a bútorok.

A goromba séf a másik irányba is túlzott kicsit, állítólag statisztákat bérelt fel, hogy megtöltse a helyet, ezzel mutatva, hogy az ő közreműködésével mennyire sikerült fellendíteni a forgalmat. Sem maga Ramsay, sem a Fox nem kívánta kommentálni az esetet, de a szakácsnak korábban volt már egy hasonló pere: akkor egy brit újság vádolta őt meg hiteltelenséggel, de a bíróság Ramsaynak adott igazat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről