A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNSalim Omar Gergely
15:58TekvondoOmar Salim-Vito Dell'Aquila
HUNLosonczi Dávid
18:45BirkózásSemen Novikov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Kés/Alatt: jön az ötödik menet

Vágólapra másolva!
Október 30-án tér vissza a Kés/alatt, azaz a Nip/Tuck az ötödik évaddal, egyelőre az USA-ban. Több pénz lesz a sorozatra, és a rajongók is beleszólhatnak a sztoriba.
Vágólapra másolva!

Az Emmyt és Golden Globe-ot nyert Kés/Alatt éppúgy egy foglalkozást állít a központba, mint tette azt - igen magas szinten - a Sírhant művek, csak míg előbbiben plasztikai sebészek munkahelyi és civil kavarásait lehet nyomon követni, utóbbinál egy temetkezési vállalkozás, egy hol búskomor, hol furcsán vidám, de mindenképp különös család körül zajlottak az események. Több olyan sorozat készült már, mely alapos megfigyelése, hű követése közben a néző egészen kikupálódik az adott területen, már-már szakértője lesz a témának, így a Ments meg hívei elméletileg tudják, hogyan kell lángoló, összeomlás előtt álló épületekből kimenteni jajveszékelő, sikítozó asszonyokat, a Helyszínelők fanatikusai pedig nem esnének kétségbe egy gyilkosság helyszínén sem, menten nekiállnának ujjlenyomatokat és könnyelműen elhullajtott hajszálakat gyűjteni, szakszerű, precíz mozdulatokkal.

Ryan Murpy producer mesélt a napokban a váltásról: elmondta, hogy nincs különösebb oka annak, hogy a szereplők Miamiból Los Angelesbe költöznek. Tetszik neki az ötlet, hogy egy "kis tó nagyhalai" átköltöznek egy hatalmas tóba, ahol nagyobb ragadozók vannak, ezzel pedig teljesen más lesz az alaphelyzet, mivel Troy és McNamara Floridában neves és jobbára jól menő céget üzemeltetett. Még sok rész kell megtöltetni tartalommal, így az új környezet, új hatások és friss ellenfelek bizonyára érdekes szituációkat teremtenek.

Ahogy a rajongók már jól tudják, az ötödik évad hosszabb lesz, mint a korábbiak, mivel az FX 22 epizódot rendelt be egyik jól menő sorozatából (ahogy az megszokott a nagyoknál), a korábbi, évadonkénti 15 rész helyett. Alighanem lesz újfent több, hosszú részeken átívelő szál, de Murphy ígéri, hogy megmaradnak a különleges, szokatlan esetek. A nézők tudják jól, miről beszél: például felvettek egy részt, melyben egy agyhalott, kómában lévő lány arcát varrták fel egy fizikailag jó kondícióban lévő, de nagyon sérül arcú lány fejére. A producer szívesen emlékszik erre, mert ezzel megelőzték a valóságot, ugyanis az első arctranszplantációt két héttel az adott rész sugárzása után végezték el valódi plasztikai sebészek.

Látványra eddig sem lehetett sok panasz, de azért a fanatikusok is belátják, hogy ezen a téren elmaradt a Kés/Alatt a nagy költségvetésű sorozatoktól, így a Hősök vagy a Lost képi világa nem hasonlítható a főképp zárt térben játszódó Nip/Tuck adta képhez. Most talán ez is változik, mert több pénz lesz a szériára, ugyanis a megrendelő csatorna nagyon bízik bennük. Még egy változás lesz: az eddig is merész és nagy fantáziával megáldott forgatókönyvírók mellett a rajongók is beleszólhatnak a sztoriba, azzal, hogy ötletet adnak. Nem lesz hiány tehát újabb morbid, rémisztő és hihetetlen történetből ebben a szexszel és váratlan fordulatokkal jócskán megszórt sorozatban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!