Dobálózó óriásmajmot keresnek a tévések

Vágólapra másolva!
A History Channel stábja Kanada erdeiben kereste a titokzatos lényt, a Nagylábnak is nevezett Sasquatcht - talán rá is bukkantak egy eddig ismeretlen állatfajra.
Vágólapra másolva!

A titokzatos lényekről (mint a Loch Ness-i szörny vagy a jeti) időről időre felröppennek olyan hírek, hogy valaki találkozott velük, vagy akár sikerült is fényképezőgépével megörökítenie - ezek a fotók persze általában homályosak, bizonyítékként aligha használhatók.

Az észak-amerikai jeti, vagyis az állítólag Kanada erdeiben élő, Sasquatch nevű óriásmajom létéről most egy tévéstáb szerzett "bizonyítékot": egy helyütt ugyanis vért és egy szőrcsomót találtak, melynek DNS-analízise alapján arra jutottak, hogy az egy eddig nem ismert főemlőstől származik.

A History Channel MonsterQuest című műsorában mutatja be a kalandot, melyet két tudós (és a forgatócsoport) élt át: egy időre bevették magukat a vadonba, hogy az ott talált nyomok alapján azonosíthassák a legendás Nagylábat.

Az utolsó este érdekes "találkozásban" volt részük: valami egy célzott dobással egy követ dobott lakókocsijuknak. A stáb erre visszadobta a követ, majd az erdőben rejtőző lénytől kaptak vissza egy másikat. Miután a dobálózás véget ért, a tudósok a másik fél nyomába eredtek, és arrafelé bukkantak rá a vérre és a szőrcsomóra.

"A show bemutatja és analizálja ezeket a bizonyítékokat, a nézőktől függ, hogy elhiszik-e a végeredményt" - nyilatkozta a MonsterQuest-ről az executive producer, Mike Stiller. A titokzatos óriásmajomról egyébként több játékfilm is készült, például az Óriásláb és Hendersonék című vígjáték.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről