Jericho: apokalipszis máskor

Vágólapra másolva!
Nem vette le a TV2 a szerda esti sorozatát, nem tüntette el végleg Jake-et, csak megpróbálja olyan sávba tenni, ahol jobb közönségarányt ér el a Jericho.
Vágólapra másolva!

A Jericho alaphelyzete látványos, kalandos és izgalmas sorozatot ígér: miközben atombombák pusztítják el az USA több városát, pár száz lakó magára marad egy kisvárosban, Kansas közepén, úgy, hogy megszűnik a kommunikáció a külvilággal. Eddig Robert Merle Malevil című regény juthatna eszünkbe, de itt többen nyüzsögnek, például a titkokkal hazatérő, sejtelmesen néző, tékozló ifjú vagy a fekete ember, akiről senki nem tudja, mit rejteget és honnan érkezett, és mit tud a háborúról.

Noha bántóan sokat süt a nap a sorozatban, amitől a néző nehezen tudja elképzelni, hogy ez egyfajta Mad Max-féle, termonukleáris háború utáni jövő (azt valahogy borongósabbnak, sötétebbnek képzeli a halandó), a Jericho lassan kezd összeállni egésszé: az első pár részben még csak bemutatott karakterek élni kezdnek, és fordulat, meglepetés is akad bőven. Természetesen néha kiszámíthatóak a reakciók, de mire unottan legyintene a néző, már jön is egy nem várt esemény (mondjuk, egy tank érkezése), amitől érdekessé válik a folytatás.

Valamitől mégis túl amerikai lett a sorozat, és talán ezért nem szerették meg eléggé a magyar nézők. A TV2 pedig igen megtisztelő sávban szerepeltette, a csatorna legnézettebb sorozata, a Doktor House után jött Jake Green meg a csinos Emily Sullivan, de mindhiába, a silány eredmények miatt költöznie kellett a Jerichó-nak, itthon nem élt meg főműsoridőben. Miközben az RTL nézői jobbára zavartalanul siklottak át A szökés-ről a Gyilkos elmék-re, szerda esténként, addig House doki tevékenysége után sokan elkapcsoltak a TV2-ről, ezért nem volt kegyelem annak a sorozatnak, mely azt a ritka bravúrt hajtotta végre az USA-ban, hogy miután elkaszálták, a hatalmas rajongói felháborodás hatására feltámadt.

Az Államokban február 12-én folytatódik a Jericho a második évaddal (melyet a hívek könyörögtek ki, több tonna mogyoróval), itthon pedig az első évad hátralévő részeit szombat délután láthatják a nézők, de az AXN-en is megcsíphető a túlélők küzdelme.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről