A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNFucsovics Márton
14:00TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:30TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Szeptembertől a Magyar Televízió műsorán is láthatjuk a Mad Men című sorozatot, amely a tengerentúlon a kritikusok kedvencévé vált.
Vágólapra másolva!

A magyarul Reklámőrültek címet kapott Mad Men azokról az "őrült férfiakról" szól, akik a hatvanas évek New Yorkjában dolgoztak a reklámiparban. Az Egyesült Államok egyik legmenőbb reklámcégénél ekkor még hímsoviniszta hangulat uralkodik, a karrierista hölgyeket simán hazaküldik főzni, a titkárnőket pedig legfeljebb szexuális tekintetben veszik komolyan.

A sorozat hangulatilag is eléggé rájátszik a macsó vonalra, hisz belengi a cigarettafüst és az alkohol gőze, a háttérben pedig mindig egy kis dzsessz szól. Ezen nincs is mit csodálkozni, ha figyelembe vesszük, hogy a széria író-producere, Matthew Weiner korábban egy hasonlóan férfias sorozaton, a Maffiózók-on dolgozott.

A minőségre - az alkotó személye mellett - biztosíték lehet a számos díj, amit a széria kapott: két Golden Globe-díj mellett több rendezői és írói elismerést zsebelt be, sőt a tévékritikusok idei gáláján nemcsak az év műsora címet nyerte el, de a legjobb új produkciónak és a legjobb drámai sorozatnak járó díjat is.

AMC

Más kérdés, hogy a sorozat nem minden esetben a valóságot mutatja: pár hete veterán reklámszakemberek nyilatkoztak arról, hogy a hatvanas években szivar helyett már füvet szívtak a megbeszéléseken, a titkárnőikkel pedig nem hancúroztak, mert a szexuális szokásaik ennél jóval "kifinomultabbak" voltak - a Reklámőrültek által bemutatott világot ők inkább az ötvenes évekbe helyeznék.

A sorozat nyitó epizódja (és egyben a hazai premier) az m1-en kerül adásba szeptember 7-én, a további részek vasárnaponként láthatók.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!