Vágólapra másolva!
Hosszúra nyúlt nyári pihenője után hétfő este jelentkezik újból a Showder Klub, a már ismert arcokkal, ám vadonatúj szövegekkel.
Vágólapra másolva!

A Showder Klub humoristái bizonyára nem lazsáltak sokat a nyáron, hisz több komplett jelenetet kellett felépíteniük, amit aztán egymaguk adnak elő. Ismét megnyílik ugyanis a stand-up comedy tévés fóruma: az új kör hétfőn 22.40-től indul az RTL Klubon.

A szereplők már ismertek: a Búcsúszentlászlóról származó (és jobbára ottani történeteket mesélő) Bödőcs Tibor, a tinilányok kedvencévé előlépett Kiss Ádám, továbbá Kovács András Péter, Hadházi László, Beliczai Balázs, Dombóvári István, Kőhalmi Zoltán, Aranyosi Péter, Szupkay Viktor, Benk Dénes, Lorán Barnabás (Trabarna) és Csenki Attila is feltűnik a műsorban.

A stand-up comedy gyökerei talán az udvari bolondok tevékenységére vezethetők vissza, de később a vásárokban, cirkuszokban is felléptek viccmesélő figurák. A XIX. század vége felé már írók is előálltak saját monológokkal, majd az amerikai rádiózás fénykorában sorra jelentek meg az olyan komikusok (például Bob Hope vagy Fred Allen), akik egymaguk elvittek egy műsort.

Itthon Hofi Gézát tekinthetjük a műfaj nagy mesterének, de az újabb tévés személyiségek közül meg kell említenünk a Showder Klub-ot is "alapító" Fábry Sándort vagy a magát több produkcióban bemutató Hajós Andrást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!