Kolumbiában sem szeretik Senorita Szöszit

Vágólapra másolva!
Egy helyi lap, a Cambio afölött sajnálkozott egyik cikkében, hogy a Senorita Szöszi a lehető legrosszabb képet festi Kolumbiáról.
Vágólapra másolva!

Senorita Szöszi, vagyis a kolumbiai szerelme nyomába eredt Hargitai Bea már a reality első epizódjában vitázott egy sort a bogotái taxissal, aki veszélyes környéken vitte őt keresztül, majd lerakta egy kétdolláros szállodánál, ahol mindent fertőtleníteni kellett, a szobában lakó rovarokról, hüllőkről nem is beszélve.

Később, mikor szeretett Alejandrójához veszi az irányt, Beának prostituáltakkal, csövesekkel és drogosokkal gyűlik meg a baja, sőt azt is kijelenti, hogy Kolumbia "a világ legveszélyesebb országa". Nem csoda, hogy a helyiek feldühödtek az egyoldalú ábrázolás láttán, a Cambio című lap pedig panaszos hangú cikket jelentetett meg a műsorról, bár hozzátette, hogy a Senorita Szöszi nem az első (és valószínűleg nem is az utolsó) külföldi produkció, amely negatív képet sugároz Kolumbiáról.

Az újság a TV2 marketingigazgatóját, Nagy Andreát is megszólaltatta, aki elmondta, hogy csak az első pár epizódban ilyen vészes a helyzet, és hogy a csatornának "egyáltalán nem áll szándékában megsérteni a kolumbiaiakat. A program egésze megmutatja Kolumbia elbűvölő és színes képét is". A cikkben emellett helyi lakosok is elmondták véleményüket: egyikük szerint a Cambiónak Budapestről kéne egy riportot közölni, hisz ott akadnak még rosszabb helyek is.

A cikk közlése szerint a kolumbiaiak annyira felháborodtak a Senorita Szöszi-ben látottakon, hogy kormányuk budapesti képviselője jelezte is hazája rosszallását a magyar külügyminisztériumnak. Ugyanezt az üzenetet állítólag a bogotái magyar tiszteletbeli konzulnak is átadták.

A műsor egyébként idehaza sem aratott nagy tetszést, bár valószínűleg más okok miatt: mindenesetre a megfelelő nézettséget nem sikerült produkálnia, így a keddi főműsoridős sávból át is pakolták vasárnap délutánra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről