Vágólapra másolva!
A Discovery új túlélőshow-val állt elő, amely sokkal keményebb, mint a Survivor, ugyanakkor nincsenek benne megalázó feladatok.
Vágólapra másolva!

Sőt, az Out of the Wild: The Alaska Experiment szereplői nem is busás pénzjutalomért, hanem állítólag magáért a kalandért vállalták a részvételt. A műsor készítői még tavaly szeptemberben hagytak ott kilenc embert az alaszkai vadonban, hogy meglássák, hogyan boldogulnak magukban - a cím nyilván utal az Út a vadonba (Into the Wild) című Sean Penn-filmre, melyben egy fiú Alaszka erdőségeiben leli halálát.

Persze a túlélőshow szereplői nem jutottak ilyen sorsa (hisz akármikor jelezhettek, ha veszélyben vannak, vagy szimplán ki akarnak szállni), de azért így is számos kemény helyzettel kellett szembenézniük. Az utazás előtt mindannyiuknak megtanították az alapvető túlélési trükköket, vadászatot, az állatok megnyúzását, gyufa nélküli tűzgyújtást és a többit.

A vadonba csak azt a ruhát vihették, ami rajtuk volt, emellett néhány alapvető eszközt (például iránytűt) kaptak, és egy térkép első darabját - a többit fokozatosan adagolták nekik a készítők. A játék célja az volt, hogy a hatalmas, hideg és veszélyes erdőségből kijussanak valami civilizált helyre, még az igazán kemény tél beállta előtt. A versenyzőknek azelőtt semmi tapasztalatuk nem volt ilyesmiben, maximum kempingezni jártak, vagy más, hasonlóan laza módon kapcsolódtak a természethez.

A nézőkben persze felmerülhet a gyanú, hogy a játékosok a forgatási szünetekben a fűtött lakókocsiban múlatták az időt, és nincs is semmi garancia arra, hogy ez nem így volt - hacsak az nem, hogy a Discovery nem blamálná magát még egy olyan esettel, mint a Bear Gryllsé volt. Az eredményt mindenesetre bárki ellenőrizheti, a csatorna áprilisban, az Alaszka-hét keretében adja le a műsort.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről