Rosszul indult a Bajnokok Ligája

Vágólapra másolva!
A TV2 keddenként főműsoridőben adja a Bajnokok Ligája mérkőzéseit: az első meccs korántsem hozta a legjobb nézettséget.
Vágólapra másolva!

A TV2 áprilisban jelentette be, hogy megszerezte a Bajnokok Ligája közvetítési jogait, majd olyan szakértőket nyert meg a műsorhoz, mint Gundel Takács Gábor, Hajdú B. István vagy Vincze Ottó. Az első meccs (Celtic-Arsenal) augusztus 18-án zajlott le, de igazán sokan nem voltak rá kíváncsiak.

A teljes lakosság körében - az AGB Nielsen mérései szerint - körülbelül 527 ezren figyelték az eseményt, ami az épp tévézőknek mindössze 14,5 százalékát tette ki. Ennél még a Tények-re is 135 ezerrel többen voltak kíváncsiak, a nap legnézettebb műsorára, az RTL Klub Vacsoracsatá-jára (amely éppen a Bajnokok Ligájával egy időben kezdődött) pedig több mint kétszer annyian, 1,18 millióan kapcsoltak.

A 18 és 49 év közöttieket vizsgáló kereskedelmi célcsoportban a Monk, a flúgos nyomozó aktuális epizódja is megelőzte a Bajnokok Ligáját. Ennél a korosztálynál egyébként 13,1 százalékos közönségarányt ért el a futballmérkőzés, miközben az RTL-en 21.15-kor (vagyis még a meccs idején) kezdődött Halálos fegyver az épp tévézők 39,6 százalékát szögezte a képernyőhöz - annak ellenére, hogy az akcióvígjátékot számtalanszor láthattuk már a tévében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!